Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.04.2022

Безпілотний літак зі змішаним крилом може нести на 60% більше вантажу за рейс


Natilus N3.8T стане першою моделлю для запуску з максимальною злітною масою 8618 кг і дальністю польоту 1667 км.


Безпілотний літак зі змішаним крилом може нести на 60% більше вантажу

Авіаперевезення – швидкі, але й дуже дорогі, у той час як морські перевезення набагато повільніші, але дуже рентабельні. Каліфорнійський стартап Natilus прагне подолати цей розрив із новим поколінням безпілотних літальних апаратів, у яких використовується змішаний корпус крила, щоб розмістити на 60% більше вантажу, ніж літак того самого розміру.

Natilus N3.8T стане першою моделлю для запуску з максимальною злітною масою 8618 кг і дальністю польоту 1667 км. Він буде здатний перевозити вантажі до 3855 кг і матиме достатньо місця для набагато більшої кількості вантажу всередині, ніж традиційний літак тієї ж ваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВМС США вперше провели випробування електричного високоенергетичного лазера, збивши їм крилату ракету

Крім того, Natilus стверджує, що витрати та викиди вуглекислого газу будуть знижені на 50% у порівнянні з традиційними авіаперевезеннями. Компанія пов'язує цей приріст характеристик зі змішаним корпусом крила, конструкцією планера без відмінних ліній між крилами та фюзеляжем.
 
«З погляду вантажоперевезень це має сенс. Внутрішній обсяг у нього на 50% більший, тому він подвоює кількість комерційних вантажів за рейс. Зі звичайними конструкціями ви вичерпаєте обсяг, перш ніж максимізуєте злітну вагу літака», - сказав Олексій Матюшев, генеральний директор та співзасновник Natilus.

Безпілотний літак зі змішаним крилом може нести на 60% більше вантажу
 

Natilus стверджує, що останні розробки Natilus N3.8T дозволяють перевозити на 60 відсотків більше вантажу. Двомоторний турбогвинтовий літак призначений для дистанційного пілотування, і спочатку передбачається використовувати його для доставки посилок всередині США, перш ніж більші версії зійдуть з конвеєра з набагато більшою вантажопідйомністю і достатньою дальністю польоту для міжконтинентальних подорожей, включаючи запланований 130T 2 .

Схожі матеріали:
👁 588
Категорія: Технології
Теги: Літальний апарат, безпілотний літак, літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ