Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.04.2022

Безпілотник Lockheed Martin Stalker VXE встановив рекорд витривалості, тривалість польоту 39 годин


Stalker може розвивати максимальну швидкість 93 км/год, крейсерську швидкість 58 км/год та може досягати максимальної висоти 3658 метрів


Безпілотник Lockheed Martin Stalker VXE

Компанія Skunk Works продемонструвала можливості витривалості спеціально налаштованого безпілотного літального апарату (БАС) Lockheed Martin Stalker VXE під час польоту зі світовим рекордом на витривалість.

Літак був оснащений зовнішнім паливним баком, встановленим на крилі, на 39 годин, 17 хвилин та 7 секунд польоту – новий рекорд у категорії безпілотних літальних апаратів групи 2 (від 5 до 25 кг). Система може бути модифікована для роботи від батареї, що забезпечує час польоту близько чотирьох годин.

Новий Stalker XVS портативний і упакований у два великі пластикові кейси. Він використовує електричну силову установку, що працює на твердому оксидному паливному елементі (SOFC), що працює на пропані, що забезпечує восьмигодинну тривалість польоту з корисним навантаженням 2,5 кг. Крім того, літак обладнаний похилими, зум-електронно-оптичними, інфрачервоними камерами та має можливість ідентифікувати та супроводжувати цілі в будь-яких погодних умовах, як вдень, так і вночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина тестує можливість використання повітряних таксі та дронів для обслуговування морських вітряних електростанцій

Stalker може розвивати максимальну швидкість 93 км/год, крейсерську швидкість 58 км/год та може досягати максимальної висоти 3658 метрів. Stalker з батарейним живленням може літати на відстань до 222 км, а Stalker на паливних елементах – 433 км/год.

Дані, зібрані під час польоту, дають уявлення про покращення Stalker VXE, спрямовані на масштабування його можливостей місії у майбутньому. Політ був представлений Міжнародної авіаційної федерації (FAI), Всесвітньої федерації повітряного спорту, і в даний час він чекає на сертифікацію.

Схожі матеріали:
👁 1015
Категорія: Технології
Теги: безпілотник, безпілотний літак, Літальний апарат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ