Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.10.2022

Британська компанія Vertical Aerospace провела льотні випробування нового п'ятимісного аеротаксі VX4 eVTOL


Vertical Aerospace заявляє, що вже отримала понад 1400 попередніх замовлень від провідних світових авіакомпаній


П'ятимісне аеротаксі VX4 eVTOL

Британський виробник аеротаксі Vertical Aerospace оголосив, що прототип його п'ятимісного літака VX4 eVTOL вперше піднявся у повітря. Управління цивільної авіації Великобританії (UK CAA) надало компанії "Дозвіл на польоти" для випробувань VX4.

Вісім літаків з електричним двигуном, що пілотуються головним льотчиком-випробувачем Vertical Aerospace Джастіном Плейнсом, злетіли з землі. Під час першого зльоту літака вісім комплектів аеродинамічних пропелерів підняли літак із землі на тязі висіння, при цьому він був прив'язаний до землі з метою безпеки.

За даними компанії, вона стала першою британською компанією, яка розпочала льотні випробування нового літака за більш ніж 20 років з його повномасштабним пілотованим прототипом. Перший політ знаменує початок інтенсивної програми льотних випробувань eVTOL. Очікується, що програма продовжуватиметься протягом кількох місяців, завершуючи різні етапи, які включатимуть досягнення великих висот та швидкостей та демонстрацію переходу від вертикального до горизонтального польоту вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія SkyDrive представила двомісне повітряне таксі SD-05 з електричним приводом

Дозвіл та позитивні результати цих перших випробувань дозволяють компанії впевнено просуватися до своєї місії із сертифікації VX4 до 2025 року. Очікується, що літак VX4 перевозитиме чотирьох пасажирів крім пілота, літатиме з крейсерською швидкістю близько 240 км/год та максимальною швидкістю 322 км/год. Передбачається, що він зможе долати відстані понад 160 км за мінімального шуму та нульових робочих викидів.


П'ятимісне аеротаксі VX4 eVTOL
 

eVTOL має окремий багажний відсік, місце для багажу поряд з кожним сидінням, дванадцять гвинтів, високорозташоване крило, V-подібне хвостове оперення, триколісне колісне шасі, що забирається. За словами компанії, VX4 eVTOL може досягати рівня шуму, який у 30 разів нижче, ніж у еквівалентного вертольота.

Vertical Aerospace заявляє, що вже отримала понад 1400 попередніх замовлень від провідних світових авіакомпаній, операторів та туристичних груп, включаючи Virgin Atlantic, American Airlines, Japan Airlines та Air Asia. Промисловими партнерами проекту є Microsoft, GKN Aerospace, Rolls-Royce, Solvay, Leonardo та Honeywell.

Схожі матеріали:
👁 361
Категорія: Технології
Теги: транспорт, eVTOL, аеротаксі, електричний літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ