Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.01.2022

Четвертий день Різдвяних свят: чому краще утриматися від пліток та довгих походів 12 січня


День 12 січня прийнято проводити вдома з сім'єю, не вирушати в далеку дорогу, не йти надовго від близьких.


Різдвяні свята продовжуються, і 12 січня віруючі вшановують пам'ять святої мучениці Анісії Солунської (Фессалонікійської). Рано залишившись без батьків, Анісія вважала своєю сім'єю християнську громаду.

В одне з язичницьких свят дівчина відмовилася разом із галасливим натовпом іти поклонятися ідолам. Один із воїнів звернув увагу на непокірну городянку і зажадав чесної відповіді, куди вона зібралася. Почувши від Анісії, що вона йде молитися єдиному Богу, стражник вдарив дівчину мечем.


Пам'ять святої мучениці Анісії Солунської (Фессалонікійської)
 

День 12 січня прийнято проводити вдома з сім'єю, не вирушати в далеку дорогу, не йти надовго від близьких. Якщо ж довелося затриматися в дорозі, то молилися страстотерпиці Анісії, щоб вона допомогла з якнайшвидшим поверненням у рідні стіни.

У день Анісії не вирішували грошових питань, не піднімали дрібні монетки з землі — вважалося, що нічого, крім сліз, такі гроші не принесуть. Також у свято не обговорювали поведінку інших людей і суворо присікали плітки.

Згідно з народними прикметами, на день Анісії мають посилитись морози. Нинішнього року погода повністю відповідає очікуванням, морози посиляться у ніч на 13 січня.

Схожі матеріали:
👁 536
Категорія: Актуально
Теги: мучениця Анісія Солунська, Різдвяні свята




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ