Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.07.2022

Чи можливо, що Bitcoin може впасти ще на 20-30%?


Bitcoin, який зараз перебуває на “ведмежому” ринку, торгується на рівні трохи більш як $22000, що значно нижче рекордного максимуму в $69000


Bitcoin

Біткоїн може впасти ще на 20-30% до кінця літа 2022

За останній тиждень Bitcoin упав майже на 30%. Деякі експерти вважають, що він може впасти ще. Цей огляд криптовалют представлений виключно з інформаційною метою і не є фінансовою консультацією.

Що станеться, якщо Bitcoin впаде нижче за $21000?

Bitcoin, який зараз перебуває на “ведмежому” ринку, торгується на рівні трохи більш як $22000, що значно нижче рекордного максимуму в $69000. Більшість спостерігачів пов'язують це падіння з погіршенням макроекономічних умов, таких як зростання інфляції та процентних ставок.

На цю мить вся увага прикута до лінії $21000 не тільки тому, що вона є важливою психологічною підтримкою, а й тому, що на ній знаходиться пік останнього висхідного тренду Bitcoin у 2017 році. На попередніх ведмежих ринках, починаючи із Німеччини аж до України, Bitcoin ніколи не опускався нижче за ціну, яка ознаменувала пік попереднього циклу підйому.

Однак цього разу різниця полягає в тому, що Bitcoin доведеться пройти набагато коротший шлях, щоб досягти цієї позначки. Аналітик компанії Swan Bitcoin Сем Каллахан вважає за можливе, ґрунтуючись на досвіді попередніх ведмежих ринків, що Bitcoin може впасти більш ніж на 80% від свого історичного максимуму, як це сталося в грудні 2018 року, коли він впав до рівня трохи вище $3000 США.

Сейлор із MicroStrategy відмахується від побоювань щодо маржинальних угод, оскільки Bitcoin впав до $21000. Юя Хасегава, аналітик криптовалютного ринку японської криптовалютної біржі Bitbank, поділяє цю точку зору. Минулого місяця Хасегава сказав Decrypt, що Bitcoin може впасти до $12 200 під час цього ведмежого ринку. Але тепер її прогноз оптимістичніший: "Я думаю, що біткоїн може тимчасово впасти нижче за $20000, але, швидше за все, швидко відновиться до рівня біля цієї позначки", - сказав Хасегава в інтерв'ю Decrypt.

Не всі такі оптимістичні

Маркус Сотіріу, аналітик британської криптовалютної компанії Global Block, вважає, що великі втрати можливі, якщо Bitcoin впаде нижче 20 000 доларів. Сотиріу вказав на суперечки навколо крипто-кредитної компанії Celsius, її можливе банкрутство та очевидну кризу ліквідності, яка змусила компанію призупинити всі зняття коштів користувачів на початку цього тижня.

Чому так?

По-перше, примусова ліквідація відбувається, коли інвестори змушені раптово і несвідомо закривати позиції щодо Bitcoin-деривативів, таких як ф'ючерси та опціони після того, як на їхніх рахунках не вистачає застави для їх покриття. Такі вимушені продажі чинять додатковий тиск на ціну Bitcoin, що може призвести до подальшого зниження ціни та, відповідно, до подальших ліквідацій - звідси й "каскад" ціни.

По-друге, «Криптовалюта на війні в Україні» - так у світових ЗМІ пишуть про безпрецедентне використання нових цифрових активів для збору коштів на підтримку України під час війни. Жахливі руйнування під час російського вторгнення спонукали людей в усьому світі допомагати Україні. Сучасна війна змінила і сферу доброчинності, де вперше значну роль відіграють криптовалюти. Після того, як український уряд в лютому заявив про можливість такої допомоги, на підтримку України надійшло близько 100 мільйонів доларів в криптовалюті.

Схожі матеріали:
👁 599
Категорія: Прес-реліз
Теги: Bitcoin




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ