Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.11.2017

Чому третього листопада не варто подорожувати і краще не наближатися до доріг


Не можна нічого піднімати з дороги - це принесе нещастя


Чому третього листопада не варто подорожувати і краще не наближатися до дорігУ церкві 3 листопада вшановується пам'ять преподобного Іларіона Великого. Іларіон Великий жив у III-IV ст. на території Палестини. Він спочатку навчався в Олександрії, а потім повернувся на батьківщину і вирішив долучитися до відлюдників, які проживали неподалік від Гази.

Саме Іларіона Великого вважають засновником перших монастирів в Палестині. Він активно займався проповідуванням, а в кінці свого життя вирішив відправитися в Єгипет, де і помер.

3 листопада очікували сильних холодів і морозів. Аналізували природні явища і намагалися передбачити, якою буде зима. Також прогнозували погоду на наступний рік. Саме 3 листопада випадала так звана перша пороша - густий сніг, який буквально стелиться по землі. Не рекомендувалося 3 листопада їхати куди-небудь сільською дорогою, щоб не зіткнутися з неприємностями.

Стежки і дороги приносили користь, але в народі їх завжди вважали нечистим місцем, оскільки там стояли злі сили. Казали, що не можна будувати будинок поряд з дорогою, оскільки це принесе нещастя. Уникали висаджувати щось в городі або саду, розташованому біля дороги, оскільки це обіцяло постійні неврожаї. Зазвичай також на перехрестях доріг ховали людей, яких заборонено було залишати на кладовищі. Це були невідомі, самогубці, нехрещені діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому другого листопада треба обов'язково переконатися, що паркан біля будинку - надійний

Народні прикмети на 3 листопада:

На Іларіона сніг випав на замерзлу землю - вродить хліб на наступний рік

Якщо людина народилася 2 листопада, то її талісманом є смарагд

Якщо випав сніг і щільно осів на гілках дерев - значить, найближчим часом снігопади не припиняться

Дим вгору йде - погода, за прикметами, буде ясною і сонячною

Тепле повітря 3 листопада - чекай затяжної відлиги

Не можна збиратися в дорогу 3 листопада - це обіцяє нещастя

У цей день можна розсипати зерно на перехресті, щоб задобрити душі мертвих людей, які прилетять в образі птахів і поклюют зерно

Не можна нічого піднімати з дороги - це принесе нещастя.

Схожі матеріали:
👁 1173
Категорія: Актуально
Теги: Листопад, прикмети, народні прикмети




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ