Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.02.2022

Чудо-всюдихід «Шерп» подолає будь-яке бездоріжжя - незамінний помічник для рятувальних служб


Головними особливостями конструкції всюдиходів «Шерп» є унікальні безкамерні шини наднизького тиску та пневмоциркуляційна підвіска


всюдихід "Шерп"

Свою назву всюдихід "Шерп" отримав на честь непальських гірських провідників, які супроводжують альпіністів на важкодоступних маршрутах у Гімалаях. Всюдихід «Шерп» призначений для пересування бездоріжжям всіх типів: пісок, сніг, лід, болото, каміння, бурелом, водойми.

В основі всюдихода «Шерп» лежить конструкція, розроблена винахідником Олексієм Гарагашьяном із Санкт-Петербурга. Один із його всюдиходів купив український підприємець Володимир Школьник. Побачивши перспективу продажу, Школяр створив виробництво всюдиходів. У 2012 році для доопрацювання концепції до промислового виробу він створив конструкторське бюро у Києві. Передбачаючи основний збут у Росії, у 2014 році організував виробництво у Санкт-Петербурзі.

всюдихід "Шерп"

Головними особливостями конструкції всюдиходів «Шерп» є унікальні безкамерні шини наднизького тиску та пневмоциркуляційна підвіска, розроблена Олексієм Гарагашьяном. Всі шини всюдихода пов'язані один з одним повітряними каналами зі змінним перетином, який можна регулювати в широкому діапазоні (аж до герметичного закриття). Регулювання здійснюється із кабіни всюдихода. Наприклад, при наїзді одного колеса на перешкоду система рівномірно розподілить тиск по інших колесах, помітно підвищуючи можливість першого деформування.

Перші всюдиходи «Шерп» мали сталевий кузов. У 2017 році була випущена нова модель всюдихода, що отримала назву «Шерп Про», з однооб'ємним алюмінієвим кузовом. У 2019 році вийшла оновлена ​​модель «Шерп Макс», головна її відмінність - збільшений кузов з відкидними передніми дверцятами, розташованими по центру. Також у 2019р. була анонсована модель у кузові пікап.


всюдихід "Шерп"
 

Для управління всюдихід "Шерп" обладнується двома педалями та двома важелями, а також набором приладів контролю. Крім снігу, бруду та боліт, усюдихід може долати перешкоди висотою до 100 см. На плаву «Шерп» тримається за рахунок водотоннажності коліс та герметичності кузова. При русі водою протектор виконує роль гребних лопаток. Машина має здатність підніматися із води на лід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Cybercat запропонувала модифікувати Tesla Cybertruck в автомобіль-амфібію на підводних крилах

Винахідник каже, що головне в його всюдиході - це колеса, кожне з яких подібне до надувного човна. Їхній діаметр - 1,6 метра. У цих колесах можуть бути розміщені додаткові паливні баки ємністю по 55 літрів.


всюдихід "Шерп"
 

«Безкамерні шини накачані вихлопними газами, за необхідності вони здатні дуже швидко здуватися і надувати знову. Витримують вагу самої машини 1300 кілограмів та вантажу, ще тонну на воді», - каже Олексій Гарагаш'ян.

По воді всюдихід розвиває швидкість 6 км/год. Дорогою він розганяється до 40-50 км/год. "Шерп" працює на японському двигуні Kubota потужністю 44.3 кінські сили на чотириступінчастій механічній коробці передач. Всюдихід досить компактний: його довжина 3,5 метра, ширина – 2,52 і висота – 2,42 метра. Але ці параметри змінюються в залежності від модифікації.
 


Схожі матеріали:
👁 650
Категорія: Технології
Теги: Шерп, всюдихід, колісний всюдихід, Sherp




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ