Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.03.2018

Де 17 березня незаміжнім краще дізнатися про долю, і як взуття може вплинути на здоров'я


У цей час з теплих країн повертаються перелітні птахи, а вони, за народними віруваннями, є провісниками весни


Де 17 березня незаміжнім краще дізнатися про долю, і як взуття може вплинути на здоров'яЯкщо птахи відразу починають вити гнізда, то весна буде дуже теплою і погожою. 17 березня - день, в який прийнято виганяти з дому злих духів.

Якщо в цей день старша в сім'ї жінка начисто вимете будинок (приділяючи пильну увагу зоні біля печі), то мару, за прикметами, разом зі сміттям викине. Проте варто пам'ятати, що як тільки перелітні птахи знову відправляться в теплі краї, вона може повернутися в житло.

Селяни 17 березня поспішали підготувати шпаківні для граків - цих птахів дуже поважали в народі, оскільки граки були не тільки провісниками весни, а й цінними помічниками для людей, адже вони знищували комах, які шкодили рослинам. Саме з цієї причини згодом стали говорити, що граки також захищають будинок від злих духів. Якщо граки в'ють гніздо біля будинку, значить, мара в оселю не проникне - так говорили в народі.

Незаміжні дівчата 17 березня ворожили: вони швидко вибігали на подвір'я і дивилися, хто зустрінеться на їхньому шляху. Якщо це буде жінка - швидше за все, вдасться вийти заміж цього року.

Вважалося, якщо в цей день нове взуття взути, то шия хворіти не буде. Не потрібно робити 17 березня великі покупки - швидше за все, вони будуть марними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як 16 березня просити сонце обігріти землю, і кого цього дня треба гостинно зустрічати

Народні прикмети на 17 березня

Якщо граки прилетіли - за три тижні сніг розтане, і настане справжня весна

Граки прилетіли раніше 17 березня - рік буде неврожайним

Якщо людина народилася 17 березня, то буде дуже працьовитою

Якщо граки 17 березня всілися на старі гнізда - чекай весни найближчим часом

Сонячна і ясна погода - у лісі буде багато ягід

Перелітні птахи 17 березня з насиджених місць зриваються - буде повінь. Також можна очікувати сильних вітрів, дощів та іншу біду.

Схожі матеріали:
👁 868
Категорія: Актуально
Теги: народні прикмети, березень




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ