Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.11.2017

До 1 грудня всі голови РДА повинні подати програми розвитку районів очільнику ОДА


Голови районів повинні внести пропозиції до обласного бюджету-2018 до 1 грудня


Щотижнева апаратна нарадаДо 1 грудня всі голови РДА повинні подати програми розвитку районів очільнику ОДА для включення в обласний бюджет-2018

Про розвиток в області донорства, охоплення громадян програмою «Доступні ліки», роботу антирейдерського аграрного штабу та формування обласного бюджету-2018 говорили сьогодні на щотижневій апаратній нараді під головуванням Валерія Головка.

Пункти здачі крові в області забезпечені необхідними препаратами

Першим питанням наради став розвиток донорства на Полтавщині.

— Кількість донорів в області поступово збільшується, — відзначає директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак. —Зокрема, за 10 місяців цього року до справи долучилися 11172 людей. За весь 2016 рік цифра склала 13542 чоловіки.

До здачі крові та плазми в області щодня долучаються 89 чоловік. Частина з них отримує відшкодування в розмірі 16 грн. за 100 мл крові. Всього на Полтавщині заготовили по 6,1 мл крові на одного мешканця. Всеукраїнський показник становить 5,6 мл.

3130 мешканців Полтавщини мають статус почесного донора України, здавши понад 40 разових доз крові чи 60 — плазми. Найактивніше кров здають у Лубенському (92,3%), Кременчуцькому районах (87,6%) та в Полтаві (76,5%). Найгірша ситуація, за даними Департаменту охорони здоров’я, у Диканському (6%), Карлівському (14,3%) та Семенівському (18,8%).

—Департамент охорони здоров’я забезпечує пункти прийому крові необхідними витратними матеріалами, — говорить Віктор Лисак. — Для цього маємо необхідні кошти.

Донорську кров, зібрану на Полтавщині, використовують як на потреби місцевих пацієнтів, так і відправляють до шпиталів, де лікуються бійці АТО.

Валерій Головко та Андрій Пісоцький
 

В рамках програми «Доступні ліки» в аптеках області за попередній тиждень видали на 42% більше медпрепаратів

Говорили й про реалізацію програми «Доступні ліки». Тільки за минулий тиждень кількість виданих в рамках неї медпрепаратів збільшилася на 42%.

— Зараз програмою «Доступні ліки» на Полтавщині охоплено 235 тисяч чоловік, — наводить останні дані Віктор Лисак. — Тоді як ще 2 тижні тому показник становив трохи менше 200 тисяч.

Такий результат, говорить посадовець, досягнутий завдяки щоденному моніторингу аптечних пунктів на наявність медичних препаратів, які можна безкоштовно отримати за умовами програми.  

—Доступні ліки повинні бути в безперебійному доступі у кожному районі, — підкреслив голова Полтавської ОДА Валерій Головко. — Тому доручаю головам РДА щотижнево моніторити наявність медпрепаратів на місцях.

Олександр Біленький
 

Антирейдерський аграрний штаб працює у звичному режимі

Йшлося на апаратній нараді й про роботу обласного антирейдерського штабу. Після подій напочатку листопада, коли певні особи намагалися змінити власників агрофірми «Оржицька», нині штаб працює у звичному режимі.
–6 листопада приватний нотаріус із Дніпропетровщини скасувала власне ж рішення про зміну керівництва агрофірми, тож ситуацію повернули в законне русло, – розповіла в. о. начальника головного теруправління юстиції в області Дар’я Бриндак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щорічно на Полтавщині понад 13 тисяч осіб долучаються до донорства

Станом на 9 листопада, до штабу особисто звернулися 20 громадян, ще 27 зателефонували на «гарячу» лінію. Ще 84 особи завітали до мобільних точок, котрі періодично працюють в районах.

Голова ОДА закликав керманичів районів слідкувати за ситуацією та оперативно реагувати на можливі випадки рейдерських атак.

Голови районів повинні внести пропозиції до обласного бюджету-2018 до 1 грудня

Важливою темою засідання стало й прийдешнє формування бюджету Полтавської області на 2018 рік. Відтак, голова ОДА наголосив: до цього часу має отримати всі програми розвитку районів.

—Щоб досягти своєчасного фінансування, даю доручення головам всіх РДА до 1 грудня надати мені проекти всіх довгострокових програм, — наголосив Валерій Головко. — Всі ці документи будемо враховувати при ухваленні видаткової частини обласного бюджету.

У даному випадку, підкреслив очільник ОДА, благоустрій кожного району залежить від ініціативності його голови. Адже чим швидше представники РДА подадуть до облдержадміністрації програми розвитку, тим більше шансів матимуть на повне фінансування проектів.

Крім того, директор Департаменту економрозвитку Полтавської ОДА Інна Іщенко повідомила присутнім, що 22 листопада відбудеться розширена нарада, присвячена відкриттю та діяльності в районах Центрів надання адміністративних послуг. До участі в засіданні запросили представників всіх районів Полтавщини.
 

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 807
Категорія: Актуально
Теги: донорство, бюджет, 2018, ліки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ