Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.04.2019

Види сонячних панелей


Електрика, що отримується на атомних, теплових, водних електростанціях, постійно росте в ціні


Сонячні елементи можна розділити на три основні види. Критерієм розділення служить спосіб утворення атомів кремнію:
  • Панелі з монокристалічного кремнію;
  • Панелі з мультикристалічного кремнію;
  • Панелі з аморфного кремнію.
Панелі з монокристалічного кремнію - найбільш ефективні перетворювачі енергії. Основним матеріалом в їх виготовленні служить виключно чистий кремній. Він широко застосовується у виробництві напівпровідників. ККД батареї з кристалами, виготовленими з монокристалічного кремнію, досягає 14-17%.

Панелі з полікристалічного кремнію. Такий кремній розвивається в процесі охолодження кремнієвого розплаву. Процес виробництва мультикристалічних панелей відрізняється невисокою енергоємністю, що спричиняє за собою і невисоку вартість панелей. Проте, вони мають один недолік: усередині кристала кремнію є області, які відокремлені зернистими межами. Це негативно позначається на ефективності сонячних батарей. ККД панелі, виготовленої з полікристалічного кремнію, досягає 10-12%.

Панелі з аморфного кремнію. У отриманні цього виду кремнію використовується "техніка випарної фази". Тонка плівка, наявна у кремнію, осідає на панель, після чого покривається захисним покриттям. Ще одна назва цих панелей - тонкоплівкові. Вони мають цілий ряд переваг і недоліків:

Простий і недорогий процес виробництва, відповідно - тонкоплівкові панелі мають дуже доступну ціну;
  • Така технологія дозволяє виготовляти елементи великої площі;
  • Невисоке енергоспоживання.
Це були переваги. До недоліків варто віднести:
  • Низьку ефективність аморфних панелей, особливо, порівняно з кристалічними;
  • Елементи з часом втрачають свої властивості.
  • ККД панелей на аморфному кремнії досягає 5-6%.

Актуальність використання енергії сонця


Установка сонячних панелей


Питання використання екологічно чистих і поновлюваних джерел енергії сьогодні актуальне як ніколи. Електрика, що отримується на атомних, теплових, водних електростанціях, постійно росте в ціні, оскільки дуже дорога у виробництві. Використання сонячних панелей робить людину абсолютно незалежною від держави і енергії, яку вона пропонує, найчастіше, за невиправдано завищеними цінами.

Установка сонячних панелей і перехід усього будинку на електрику, включаючи опалювання, приготування їжі і підігрівання води - це означає один раз витратитися, щоб назавжди забути про лічильники, щомісячні платежі і спілкування з комунальними службами. Саме цим займається компанія Стем, яка спеціалізується на проектуванні та будівництві сонячних електростанцій.

На континенті Земля доводиться в середньому 27000х106 МВт сонячної енергії. А загальне споживання енергії людством коливається в районі 10*106 МВт. Як видно, сонячне випромінювання - ідеальне джерело енергії, безкоштовне, екологічно чисте, а головне, невичерпне.

Схожі матеріали:
👁 818
Категорія: Прес-реліз
Теги: Кремній, електрика, енергія сонця, панелі, сонячні панелі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ