Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.01.2018

До уваги автомобілістів: вперше за 20 років буде змінено склад автомобільних аптечок


В оновлених аптечках не буде медичних препаратів – зеленки, таблеток, тощо


Автомобільна аптечкаМотоциклетні, автомобільні та автобусні медичні аптечки мають бути оснащені засобами для надання першої допомоги при ДТП і не мусять містити будь-яких медичних препаратів.

Крім того, у кожній аптечці буде інструкція, як надавати першу допомогу при ДТП.

Відповідний проект наказу підготували у Міністерстві охорони здоров'я, повідомляє прес-служба відомства.

«За статистикою, причиною приблизно 80% смертей внаслідок ДТП до приїзду бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги є масивна кровотеча. Тому до мінімальної комплектації аптечки передусім будуть входити необхідні засоби для зупинки кровотечі: бинти різної ширини, серветки тощо. Замість гумового джгута у автомобільній аптечці буде механічний засіб для зупинки кровотечі по типу "САТ", який можна накласти собі самотужки. І абсолютно всі медичні аптечки – мотоциклетні, автомобільні та автобусні – будуть оснащені інструкцією з покроковими діями при ДТП», – йдеться у повідомленні МОЗ.

В оновлених аптечках не буде медичних препаратів – зеленки, таблеток, які мають термін придатності і далеко не завжди вчасно оновлюються в аптечці тощо. Крім того, ліки не стануть у нагоді при наданні екстреної допомоги нефахівцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЮЖД отказалась от идеи наказать свободный профсоюз машинистов локомотивного депо «Кременчуг» за итальянскую забастовку

Це світовий досвід – не включати лікарські засоби в обов’язковий склад автомобільних аптечок. За необхідності, можна доповнити власну аптечку необхідними ліками.

Перелік медичних виробів та інших матеріалів, які повинні бути у складі аптечок медичних мотоциклетних, автомобільних та автобусних, востаннє переглядався Міністерством охорони здоров’я України 20 років тому. Теперішній проект наказу має на меті привести аптечки у відповідність до європейських норм та стандартів.

Схожі матеріали:
👁 953
Категорія: Актуально
Теги: аптечка, автомобіль, Автомобільна аптечка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ