Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.03.2022

До уваги пенсіонерів, які тимчасово змінили фактичне місце проживання в умовах воєнного стану


Кожний громадянин, який покинув домівку і хоче одержати свою соціальну гарантію, може звернутися до працівників Фонду


До уваги пенсіонерів, які тимчасово змінили фактичне місце проживання

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області розпочалися організаційні заходи щодо реалізації урядової постанови від 26 лютого 2022 р. № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану».

Основна мета зазначеного рішення уряду – забезпечити пенсійними виплатами українських громадян, які одержують кошти через поштові відділення і в умовах воєнного стану опинилися поза межами постійного проживання.

Отже, як відбуватиметься комунікація з установами Пенсійного фонду України у тому випадку, коли людина вимушено змінила фактичне місце проживання? Вирішено застосовувати такі канали:
  • особисте звернення до сервісного центру Фонду за місцем тимчасового перебування;
  • засоби телекомунікаційного зв’язку;
  • особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.
Кожний громадянин, який покинув домівку і хоче одержати свою соціальну гарантію, може звернутися до працівників Фонду із заявою про виплату пенсії у зв’язку з тимчасовою зміною фактичного місця проживання відповідно до згаданої вище постанови. У ході спілкування необхідно озвучити прізвище, ім’я та по-батькові, дату народження та телефон заявника. Також слід зазначити як попереднє місце проживання (отримання пенсії), так і тимчасове. Крім того, обов’язковими у заяві стануть паспортні дані (серія, номер, дата і місце видачі) і реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Інформація щодо зміни фактичного місця проживання, надана громадянами, буде перевірятися працівниками Пенсійного фонду шляхом зворотного зв’язку з одержувачем за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили Російської Федерації – це звичайні боягузи та терористи

Для виплати пенсій обраний такий шлях: кошти переказуватимуться одержувачу без відкриття рахунка у банку, зокрема, в «Ощадбанку», за допомогою послуги «швидка копійка». При цьому у складних нинішніх умовах забезпечення громадян пенсійними виплатами може здійснюватися без урахування строків, визначених частиною першою статті 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, та в розмірах не менших, ніж були встановлені за попередній місяць, з подальшим проведенням перерахунку.
 
Довідково: нині на обліку в Головному управлінні перебуває 413,7 тис. одержувачів пенсійних виплат, з них близько 28% обслуговуються через установи «Укрпошти».

Головне управління Пенсійного фонду
України в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 952
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: пенсіонер, пенсійний фонд, пенсія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ