Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.05.2022

Дрон Hera може підняти 15 кг корисного вантажу, літати протягом години та поміщається у рюкзаку


Дрон Hera може піднімати 15 кг, стільки ж, скільки його максимальне корисне навантаження


Дрон Hera може підняти 15 кг корисного вантажу

Ми й раніше чули про дрони великої вантажопідйомності, але зазвичай це великі апарати, які потрібно перевозити у транспортному засобі. Однак новий дрон Hera може піднімати 15 кг і переноситись однією людиною в рюкзаку.

Виготовлений каліфорнійською компанією Realtime Robotics, квадрокоптер Hera має планер, виконаний здебільшого з вуглецевого волокна, пропелери якого складаються для перевезення та зберігання. У складеному стані він має розміри 55 х 34 х 22 см, що дозволяє його пакувати.

Дрон Hera може піднімати 15 кг, стільки ж, скільки його максимальне корисне навантаження. За даними компанії, така вантажопідйомність як мінімум у 2,5 рази вища, ніж у інших складних дронів аналогічного розміру.

Вантаж може мати форму чотирьох окремих камер на карданному підвісі або інших датчиків - наприклад, дрон може бути оснащений візуальними, тепловими та коронними камерами разом із пристроєм LiDAR одночасно. Крім того, оскільки у Hera є шасі, що забирається, камери можуть повертатися на 360 градусів.


Дрон Hera може підняти 15 кг корисного вантажу
 

Hera також може похвалитися вражаючим часом автономної роботи: за повідомленнями, один заряд літієвої батареї на 44,4 В/29400 мАг дозволяє йому літати без корисного навантаження протягом 56 хвилин. Ця цифра падає до 46 хвилин, якщо він несе вантаж 2,6 кг, пакет камери Phase One P3 з карданним підвісом.

За словами засновника Realtime Robotics Куока Луонга, поєднання вантажопідйомності та мобільності Hera стало можливим завдяки цій батареї, а також легкому складному планеру дрону.
 
"Всі коптери розміром з рюкзак використовують двигуни з максимальною тягою менше 1,8 кг на двигун, тому що потужніші двигуни вимагають великих пропелерів, і в результаті планер не може поміститися в рюкзаку", - сказав він. «Hera використовує потужні двигуни з максимальною тягою 15,9 кг на двигун та великі пропелери, але придуманий унікальний спосіб складання планера, включаючи двигуни, пропелери, акумулятор та камеру на карданному підвісі. В результаті Hera у складеному вигляді чудово міститься в рюкзаку».
 

Дрон Hera може підняти 15 кг корисного вантажу


Схожі матеріали:
👁 654
Категорія: Технології
Теги: Дрон, квадрокоптер, автономний дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ