Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.01.2015

Двох із трьох найбільш оплачуваних спеціалістів випускає Полтавська державна аграрна академія


Для кожного абітурієнта питання вибору професії чи не найбільш актуалізується у самий розпал вступної кампанії


Двох із трьох найбільш оплачуваних спеціалістів випускає Полтавська державна аграрна академіяДля кожного абітурієнта питання вибору професії чи не найбільш актуалізується у самий розпал вступної кампанії, – останні вагання, поради та інтуїція, на яку сподіваєшся, подаючи документи до приймальної комісії…

Та неабияку роль у виборі спеціальності відіграють батьки, які помірковано співставляють усі «за» та «проти» і, м`яко кажучи, допомагають своїй дитині визначитись у місці навчання на найближчі п`ять років.

Які ж критерії вибору у середньостатистичної сільської сім`ї? Престижності навчального закладу і одночасно багато бюджетних місць або хоча б доступну вартість навчання бажають практично усі. А що ще цікавить абітурієнта при виборі навчального закладу, ми поцікавились у випускників шкіл та їх батьків за допомогою соціальної мережі ВКонтакті та вуличного опитування відповідно.

Найбільше сім`ї переймаються питанням влаштування дитини на престижну роботу після отримання диплому. Забезпеченість гуртожитком стоїть на другому місці для сільської молоді. Далі йде розвиненість інфраструктури для відпочинку студентів та занять спортом, комфортні умови для навчання та можливість проходити практику за кордоном. Також для значного відсотку опитаних важливо, щоб обов`язково хтось зі знайомих уже навчався у виші та допомагав хоча б консультаційно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Героїня нашого часу

Полтавська державна аграрна академія має єдине в регіоні повноцінне студентське містечко. Уявіть, як у фільмах, 5 навчальних корпусів, 6 гуртожитків, студентський клуб «Еней», інформаційний центр, їдальня, 4 буфети, 2 спортивні майданчики, тренажерні зали, санаторій-профілакторій та медичний пункт, віварій у поєднанні з водоймищем як маленький зоопарк, що не треба їхати в Київ чи то в Харків, унікальна паркова зона (4.5 га) та єдиний в Полтавській області центр дозвілля – усе знаходиться в одному місці, а територія студентського містечка оснащена зоною вільного доступу до мережі Інтернет Wi-Fi огороджена та охороняється. На території академії знаходиться сімнадцять пам`ятників видатним особистостям, які присвятили своє життя аграрному сектору, а також тваринному світу – одвічним годувальникам українського народу.

Прямо за парканом височіє стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського, куди студенти не лише однойменну полтавську футбольну команду ходять підтримувати, але й свою фізичну форму, піклуючись про власне здоров`я та красу.

Поєднання величної 90-річної історії академії, духовності її атмосфери та унікальності природи студентського містечка утворює царину знань, яка просто надихає студента на навчання.

Практика і можливість непогано заробити та подорожувати ….Данія, Швейцарія, Німеччина, Франція, США, Швеція, Австралія, Бельгія, Австрія, Польща, Норвегія, Нова Зеландія та ін. Крім того наші маґістри мають можливість отримати паралельно з нашою українською освітою ще й європейські дипломи державного зразка.
У нашому районі немає жодного села, де б не проживав студент академії. Наші випускники працюють в аграрних та промислових підприємствах, органах державної влади та місцевого самоврядування, банківських та контролюючих установах, а також велика їх кількість, що не може не радувати, відкривають власну справу.
Взагалі, спорт – це невід`ємна складова життя академії. Наші студенти ставали параолімпійськими чемпіонами з плавання, рекордсменами світу з гирьового спорту, переможцями і призерами чемпіонатів України,  світу та міжнародних змагань з легкої атлетики, волейболу, греблі на байдарках та каное, пауерліфтингу, дзюдо, спортивних танців та ін.

Найкращі студенти академії отримують як іменні державні стипендії, так і неурядові, отримані за перемогу в стипендіальних програмах провідних аграрних підприємств та благодійних фондів, таких як «Фонд Віктора Пінчука» та Президентський фонд Л. Кучми «Україна».

У аграрній академії діє потужна мережа органів студентського самоврядування, які займаються соціальними питаннями, захистом прав студентів, організацією дозвілля та творчості. Помічник ректора з молодіжних питань Тетяна Бардіна очолює Всеукраїнську раду студентів-аграріїв, голова Студентської ради академії Олександр Глазов сьогодні являється студентським мером міста Полтава. Студенти постійно приймають участь у таких громадсько-творчих проектах як «Студентська республіка», «Студент року», «Новий старт», «Студентська весна» та ін.

Щороку у мистецьких заходах беруть участь близько 70% студентів, а при академії діють дванадцять творчих колективів, чотири з яких мають звання народних.

Сьогодні, в час економічних реформ та перетворень, аграрна сфера – чого, нажаль, не можна сказати про інші галузі – чи не єдина, що стабільно і динамічно розвивається, попит на продукцію постійно збільшується, як і чисельність конкурентоспроможних формувань, відповідно зростає і потреба у висококваліфікованих робітниках. Тому, випускники аграрних навчальних закладів – найперспекти вніші та найоплачуваніші. Саме так вважає авторитетний журнал «Фокус», який опублікував список найцінніших спеціалістів середньої ланки у 2013 році. Згідно рейтингу, лідирує агроном, а третє місце займає менеджер.

Абітурієнтам та їх батькам не складе труднощів визначити, що цим професіям навчають саме у Полтавській державній аграрній академії. Крім того, вищу освіту можна здобути за наступними спеціальностями: «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Економіка підприємств», «Облік та аудит», «Фінанси і кредит», «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», «Ветеринарна медицина».

Полтавщина – одвічно аграрний край, лідер в галузі АПК України. Богом дані чорноземи – це найродючіша у світі земля. Сьогодні надзвичайно важливо не лише підтримувати ці показники, а й нарощувати потенціал, розвивати, модернізувати – для цього держава потребує свіжого мислення, енергійного запалу та творчого натхнення нашої молоді.

Більш детально з академією та її діяльністю можна ознайомитися на сайті академії http://www.pdaa.edu.ua/ або відвідати День відкритих дверей об 11.00 у приміщенні Актового залу Першого навчального закладу 7 лютого 2015 року.

Схожі матеріали:
👁 1823
Категорія: Прес-реліз
Теги: полтавська академія, абітурієнт, професія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ