Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.11.2021

Електрична літальна тарілка ZEVA Aero зможе літати зі швидкістю 257 км/год, і стане в нагоді службам екстреної допомоги


Літальний апарат здатний рухатися зі швидкістю 257 км/год на відстань до 80 км.


Прогрес не стоїть на місці, тому не варто дивуватися, коли люди будуть використовувати тарілку, що літає, замість автомобіля, і розробка команди дослідників з Вашингтонського державного університету (WSU) цьому прямий доказ.

Електрична літальна тарілка ZEVA Aero
 

Одномісний електричний літальний апарат ZEVA Aero з вертикальним зльотом та посадкою eVTOL буде дуже виграшним та найкращим варіантом у службах екстреної допомоги. Футуристична літаюча тарілка стане прототипом популярних eVTOL, тільки компактнішою і легшою.

Літальний апарат здатний рухатися зі швидкістю 257 км/год на відстань до 80 км. Примітно, що при зльоті літаюча тарілка ширяє немов вертоліт, а потім плавно по горизонталі нахиляється і вирівнюється. Така система гарантує знижений опір.

Електрична літальна тарілка ZEVA Aero
 

На даний момент, вчені тестують силову установку літального апарату та вивчають аеродинамічні конфігурації для керування транспортним засобом та оптимізації тяги. Також завданням для дослідницької групи є створення достатньої тяги, яка дозволить підняти тарілку в небо, і їм це вдалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрична вантажівка Coolon, від українських розробників, коштуватиме лише 16 000 доларів

Робоча група сподівається отримати повне фінансування і тоді вони зможуть модернізувати свою тарілку, що літає. Додати більше посадкових місць і тоді ZEVA Aero стане в один ряд із топовим транспортом.

«Літаюча тарілка буде компактною, у цьому і є її головна перевага. Також вона дуже швидка, що дозволить значно заощадити дорогоцінний час у надзвичайних ситуаціях. Але ми розуміємо, що в неї потрібно впровадити більше місця, щоб у разі небезпеки для життя людини ми змогли взяти її на борт і доставити до лікарні, якщо в цьому є необхідність» - кажуть розробники проекту.


Схожі матеріали:
👁 632
Категорія: Технології
Теги: літаюча тарілка, eVTOL, Літальний апарат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ