Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.10.2021

Електрифікований вінгсьют від BMW дозволяє пілотові літати зі швидкістю понад 300 км/год.


Підрозділ BMW i за допомогою Designworks та австрійського пілота вінгсьютів Петера Зальцманна здійснив давню мрію людей – літати.


Підрозділ BMW i за допомогою Designworks та австрійського пілота вінгсьютів Петера Зальцманна здійснив давню мрію людей – літати.

Програма Electrified Wingsuit від BMW i була запущена завдяки прагненню Пітера Зальцмана вивести вінгсьют на новий рівень.

Електрифікований вінгсьют від BMW
 
«Я розробляв костюми для парашутистів та бейсджампінгу. Якось увечері після дня тестування ми з командою висловили ідеї про те, як можна покращити продуктивність», - пояснює Пітер Зальцманн. «Мені прийшла ідея крильчатки; іншими словами, пропелер укладений у кільцевий або трубчастий корпус. Однак про паливний або звичайний двигун не могло бути й мови, але завдяки електричному BMW iX3 я зміг зробити електрифікований вінгсьют, прогрес в електрифікації зробив мою мрію можливою».

Інноваційний модуль приводу та абсолютно новий вінгсьют були розроблені у співпраці BMW i, Designworks та Salzmann. Електрифікований вінгсьют має мушку з двома ув'язненими в кожух пропелерами, так званими робочими колесами, кожна з яких забезпечує потужність 7,5 кВт та швидкість близько 25 000 об/хв, виробляючи загальну потужність 15 кВт приблизно за 5 хвилин. У вільному падінні звичайні пілоти вінгсьютів часто можуть розвивати горизонтальну швидкість, що перевищує 100 км/год, а електричний вінгсьют може розвивати швидкість до 300 км/год.

Електрифікований вінгсьют від BMW
 

Між ідеєю, розробкою та випробуваннями в аеродинамічній трубі Центру аеродинамічних випробувань BMW Group у Мюнхені минуло три роки. Під час першого польоту електричного вінгсьюта Зальцманна було скинуто з вертольота на висоті 3000 метрів разом із двома іншими пілотами звичайного вінгсьюту над горами в Австрії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створено надлегкий електричний вертоліт OskarRDA з сімома хвостовими гвинтами

Після стрибка з висоти 3000 метрів усі троє відлетіли у бік гірського масиву. За допомогою електричного приводу Зальцман розганявся швидше, ніж його колеги, і зміг подолати вершину в крутому польоті. Він також зміг зустрітися з двома іншими пілотами, які летіли у глісаді навколо гори, де вони розкрили свої парашути та приземлилися разом.

Схожі матеріали:
👁 764
Категорія: Технології
Теги: вінгсьют, BMW, електротранспорт, пілот




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ