Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.11.2021

Geely Farizon Auto представив концепт електричної вантажівки Homtruck, вихід запланований на 2024 рік


У кабіні Homtruck буде ванна кімната з душем та туалетом, односпальне ліжко, холодильник, кухня та невелика пральна машина.


Farizon Auto, підрозділ компанії Geely з виробництва комерційних автомобілів, представив концепцію електричної вантажівки Homtruck. Хоча представлений автомобіль залишається концепцією, Geely вже поділилася намірами розпочати виробництво та постачання у 2024 році.

Geely Farizon Auto представив концепт електричної вантажівки Homtruck
 

Geely є виробником автомобілів зі штаб-квартирою в Ханчжоу, Китай. Окрім розробки та виробництва власних автомобілів під брендом Geely Auto, компанія володіє Volvo Group, яка виробляє електромобілі Volvo та Polestar.

Geely також асоціюється з такими автомобільними брендами, як Lotus та його найновіший бренд електромобілів преміум-класу ZEEKR. До складу Geely New Energy Commercial Vehicle Group входить компанія Farizon Auto, один із виробників комерційних автомобілів, орієнтованих на транспортування з нульовим рівнем викидом вуглецю.


Geely Farizon Auto представив концепт електричної вантажівки Homtruck
 

З моменту заснування Geely, основною продукцією Farizon Auto були легкі комерційні автомобілі та міські автобуси. Основні технології трансмісії комерційної марки розробляються власними силами з упором на суто електричні рішення та розширення асортименту. У 2019 році компанія створила силовий агрегат, який працює на метанолі.

За словами Farizon Auto, його інженери вивчали потреби водіїв комерційних автомобілів та операторів автопарку у процесі розробки апаратного та програмного забезпечення Homtruck. В результаті автовиробник планує підвищити ефективність усієї комерційної транспортної мережі, надавши водіям комфортний автомобіль, у якому вони проводитимуть багато часу.

У кабіні Homtruck буде ванна кімната з душем та туалетом, односпальне ліжко, холодильник, кухня та невелика пральна машина.

З місця водія помічник AI працює разом з 360-градусними камерами, щоб допомогти оператору бути в курсі будь-яких проблем, що відбуваються навколо транспортного засобу, чи це рухається, чи нерухоме.
 
Geely Farizon Auto представив концепт електричної вантажівки Homtruck
 

Деякі технічні характеристики, які озвучив автовиробник:
  • Архітектура вантажівки Homtruck буде спроектована для реалізації кількох варіантів трансмісії, включаючи розширювач діапазону, гібрид на метанолі та чисто електричний з можливістю заміни батареї.
  • Homtruck може використовувати функції автономного приводу L4.

  • Він надасть функції супроводу для більш тривалих поїздок, дозволяючи вантажівкам спілкуватися один з одним, щоб підтримувати безпечну швидкість та відстань.

  • LiDAR, радар міліметрового діапазону та ультразвуковий радар будуть стандартним обладнанням разом із зв'язком 5G та V2X.

  • Напівавтоматична версія вантажівки також буде повністю здатна покращуватись за допомогою оновлень програмного забезпечення бездротового зв'язку (OTA).
Генеральний директор Farizon Auto Майк Фан уточнив, що компанія розробляє Homtruck для глобального комерційного ринку і планує випускати вантажівку в Європі, Кореї, Японії та Північній Америці крім Китаю.

Схожі матеріали:
👁 490
Категорія: Технології
Теги: Вантажівка, електрична вантажівка, електротранспорт, електромобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ