Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.06.2022

Глава Пентагону анонсував наступну зустріч у форматі «Рамштайну»


Поїздка Остіна розпочнеться з вівторка 7 червня, перші закордонні візити будуть у Сінгапур та Таїланд


Міністр оборони США Ллойд Остін

Міністр оборони США Ллойд Остін анонсував серію міжнародних візитів, у тому числі для проведення наступної зустрічі Контактної групи з оборони України, перша з яких відбулася на базі ВПС США "Рамштайн" у Німеччині.

Про це він повідомив у своєму Twitter.

Поїздка Остіна розпочнеться з вівторка 7 червня, перші закордонні візити будуть у Сінгапур та Таїланд. «Після цього я прямую до Брюсселя для проведення наступної зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі особистої присутності. Міністри оборони з усього світу обговорять поточну ситуацію в Україні у зв'язку з неспровокованим вторгненням РФ», — зазначив Ллойд Остін.

Також у Брюсселі він візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО.
 
"Серед іншого, ми обговоримо заявки на вступ Швеції та Фінляндії і продовжимо наш діалог про реагування на вторгнення Росії в Україну", - додав він.

Глава Пентагону не уточнив дату зустрічі, але з давніших анонсів відомо, що вона запланована на 15 червня.

Нагадаємо, дуже позитивну новину озвучив Ллойд Остін після зустрічі міністрів оборони країн, що відбулася 23 травня у відеоформаті, які об'єдналися для військової допомоги Україні. Йдеться про країни, які раніше збиралися у німецькому Рамштайні. За підсумками того засідання Данія надасть нам протикорабельні ракети Гарпун та пускові установки до них.

Раніше, коли американці дійшли того, що Україні все ж таки необхідно надати цю зброю, зіткнулися з проблемою відсутності пускових установок, оскільки більшість таких для даних ракет — це корабельні системи. У данців, як бачимо, знайшлися сухопутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вбили клин між російськими батальйонами
 
"Я особливо вдячний Данії, яка оголосила сьогодні про передачу пускових установок "Гарпун" та ракет для допомоги Україні у захисті свого узбережжя", - сказав Остін.

Глава Пентагону зазначив, що 20 країн оголосили про нові пакети допомоги, багато країн нададуть критично необхідне артилерійське озброєння, танки та іншу бронетехніку.

Інші запропонували навчання українських військових та модернізацію їхніх військових систем.

Схожі матеріали:
👁 538
Категорія: Актуально
Теги: пентагон, Міністр оборони США Ллойд Остін, війна, рамштайн, україна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ