Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.09.2020

Гребінківцям під ноги котяться темно-коричневі плоди, які мають цілющі й магічні властивості


З настанням золотої осені гребінківці, прогулюючись вулицями міста, помічають під ногами плоди каштана.


Восени гребінківські вулиці стають багатими на плоди каштанів, які чи не щохвилини падають з дерева людям під ноги. Їх містяни можуть використовувати не тільки як декорації, але й як цінні ліки й навіть як талісмани.

З настанням золотої осені гребінківці, прогулюючись вулицями міста, помічають під ногами плоди каштана. Дорослі насамперед згадують, як робили в дитинстві вироби з цього природного матеріалу. А чи знаєте ви, що каштани, які от так без діла валяються під нашими ногами, є джерелом корисних речовин і давно використовуються в народній медицині?

каштан
 

Найголовніша властивість каштана – здатність підвищувати стійкість кровоносних судин, розсмоктувати тромби (і запобігати їх появі), знижувати здатність згущуватися крові, знижувати артеріальний тиск. Добре зарекомендував себе каштан в лікуванні варікозного розширення вен, тромбофлебіту, геморою, ревматизму, подагри, цукрового діабету, захворювань жіночої сечостатевої системи, невралгії.

Лікувальна настоянка з каштанів позбавляє від гіпертонічної хвороби, внутрішніх і зовнішніх запалень, сольових відкладень, знижує рівень протромбіну в крові.

Намисто з висушених каштанів допомагають при болях в суглобах і головних болях. Для створення такого «прикраси» потрібно 27 горіхів. Для створення лікувального браслета достатньо 7 плодів. Їх нанизують на міцну нитку і носять при виникненні болів.

Відвар з каштанів володіє кровоспинною дією. Корисний для лікування дихальних шляхів та застуди. Нормалізує кислотність шлункового соку. Зовнішнє застосування каштанового відвару необхідно для загоєння наривів і виразок на шкірі.

Талісманом може бути будь-який виріб з каштана і його плодів. Наприклад, це скриньки, в яких зберігають цінні папери, підставки, свічники, стаканчики для ручок і олівців і т.д. Інший варіант: беруть 42 плода каштана, складають у одну відкриту ємність або розкладають по дві штуки на шафи та інші відкриті площині. З цього вийде талісман загальної удачі.

Зробивши скриньку з каштана і поклавши в неї що-небудь, ви знайдете помічника. Це корисно зробити Тельцям, щоб досягти успіху в справах, у просуванні по службі; вона буде застерігати від необачних рішень. В скриньку не обов'язково щось класти, але вона повинна бути завжди з відкритою кришкою.

З каштана можна зробити оберіг: з натуральної грубої матерії у формі невеликого мішка, куди треба покласти каштани; зав'язати зеленою стрічкою і відкривати лише тоді, коли потрібна допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імена чоловіків, які одружуються один раз і назавжди

Виготовити з каштана можна і амулет, зробивши круглу бляшку з каштана і прорізавши на ній зображення тюленя. Цей амулет можна носити з собою, але ніколи - поверх одягу. Можна просвердлити дірку, шнур при цьому повинен бути глибокого малинового кольору.

Схожі матеріали:
👁 876
Категорія: Актуально
Теги: Гребінка, каштан, Лікувальна настоянка з каштанів, осінь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ