Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2022

Ілон Маск відкрив нову берлінську "Гігафабрику" Tesla, прагнучи зайняти перше місце на європейському ринку електромобілів


В даний час Volkswagen є найбільшим гравцем на європейському ринку електромобілів із часткою ринку 25% проти 13% у Tesla


Ілон Маск відкрив нову берлінську "Гігафабрику" Tesla

Виробник електромобілів Tesla відкрив свій перший європейський завод на околиці Берліна, доповнивши інші свої виробничі бази у США та Китаї.

"Данке Німеччина!" — написав у Твіттері генеральний директор компанії Ілон Маск, який був присутній на церемонії відкриття заводу разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцем та міністром економіки Робертом Хабеком. "Це великий день для заводу", - сказав Маск, назвавши його "ще одним кроком у напрямку сталого майбутнього".

Компанія заявляє, що на новій «Гігафабриці» у Грюнхайді, приблизно за 30 км від Берліна, зрештою працюватимуть 12 000 людей, близько 3 500 з яких уже прийняті на роботу.


Ілон Маск відкрив нову берлінську "Гігафабрику" Tesla
 

Політик Німецької партії зелених Хабек сказав, що відкриття заводу було «хорошим символом», що показує, що автомобілі з бензиновим та дизельним двигуном можуть замінити електромобілі.

При повній потужності новий завод Tesla вироблятиме 500 000 автомобілів на рік - більше 450 000 акумуляторних електромобілів, які німецький конкурент Volkswagen продав по всьому світу в 2021 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Eve та Acciona спільно прискорять розвиток глобальної екосистеми міської повітряної мобільності

В даний час Volkswagen є найбільшим гравцем на європейському ринку електромобілів із часткою ринку 25% проти 13% у Tesla. Маск сказав, що нарощування виробництва займе більше часу, ніж два роки, які були потрібні для будівництва заводу.

Фінансові аналітики JPMorgan пророкують, що завод Gruenheide Gigafactory зможе виробляти близько 54 000 автомобілів у 2022 році, збільшившись до 280 000 у 2023 році та 500 000 до 2025 року.


Ілон Маск відкрив нову берлінську "Гігафабрику" Tesla
 

Volkswagen, який вже отримав 95 000 замовлень на електромобілі в Європі цього року, планує будівництво нового заводу з виробництва електромобілів вартістю 2 мільярди євро поруч із заводом у Вольфсбурзі та шістьма заводами з виробництва акумуляторів по всій Європі.

Але його графік відстає від графіка Tesla: завод з виробництва електромобілів відкриється у 2026 році, а перший завод з виробництва акумуляторів – у 2023 році.

Схожі матеріали:
👁 554
Категорія: Технології
Теги: Tesla, електротранспорт, електромобіль, Ілон Маск




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ