Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.10.2022

Інноваційний eVTOL «Скаженний кажан» можна масштабувати від невеликих дронів до одномісних літальних апаратів


Mad Bat - електричний планер вертикального зльоту та посадки


«Скаженний кажан» - електричний планер вертикального зльоту

Команда розробників надзвукової тарілки ADIFO розробила і створила прототип цікавої конструкції eVTOL з надзвичайно швидким і простим методом переходу між вертикальним і горизонтальним режимами польоту - Mad Bat.

Разван Сабі вигадав ще один інноваційний дизайн eVTOL. Mad Bat - це електричний планер вертикального зльоту та посадки, призначений для масштабування від невеликих дронів до одномісних особистих літальних апаратів, багатомісних повітряних таксі та багато іншого.

Щоб утримати літальний апарат над землею в режимі зависання, потрібно багато дорогоцінної енергії, тому більшість конструкцій eVTOL мають прикріплені крила і спосіб переходу від вертикального до горизонтального польоту. Деякі з них використовують похилі пропелери, деякі використовують окремі рухові установки для підйому та крейсерського польоту, а також існує безліч інших ідей, кожна з яких має свої переваги та недоліки.


«Скаженний кажан» - електричний планер вертикального зльоту
 

Однак Mad Bat працює як сильно модифікований хвосторіз. Хвостові сидіння - це дуже проста форма СВВП - уявіть собі літак з достатньою тягою, щоб мати можливість направити ніс прямо вгору і зависнути у повітрі, а також достатнє посилення конструкції, щоб м'яко приземлитися, сидячи на хвості.

Mad Bat вирішує цю проблему із геніальною простотою. Це планер з хвостовою опорою, з'єднаний з кабіною, що гойдається, з важкими акумуляторними блоками в нижній частині кабіни, щоб він завжди залишався більш-менш у вертикальному положенні. Ви злітаєте і починаєте летіти вперед, і в міру того, як кабіна залишається рівною, силова установка нахиляється все далі й далі вперед, поки не стане повністю горизонтальною, рухаючись не тільки за рахунок асиметричної тяги гвинтів, а й за рахунок збільшення опору вітру. збільшення швидкості.


«Скаженний кажан» - електричний планер вертикального зльоту
 

Таким чином, "Скаженний кажан" починає розвивати підйомну силу за рахунок своїх крил дуже рано при переході до поступального польоту, і як тільки вони стають повністю горизонтальними, літальний апарат поводиться як біплан з коробчастим крилом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова підводна камера не вимагає батареї і передає фотографії бездротовою мережею через воду

На задній/нижній кромці крил розташовані чотири комплекти шасі, а також ще один комплект під кабіною. Це дає йому дуже зручну можливість злітати і приземлятися, як звичайний літак, де є злітно-посадкова смуга, хоча перетягування крил з конфігурації вертикального зльоту та посадки всього на два колеса для звичайного зльоту може бути не найпростішою операцією у світі. У разі повної відмови системи Mad Bat може розвернути купол параплана, даючи пілотові можливість акуратно спустити його.


«Скаженний кажан» - електричний планер вертикального зльоту
 

Гнучкий і простий у повітрі Mad Bat не використовує складні механічні системи нахилу, а оскільки він використовує ті ж двигуни і пропелери для підйому, що і для польоту, немає зайвих гвинтів, що піднімають опір і обтяжують конструкцію.

Схожі матеріали:
👁 337
Категорія: Технології
Теги: eVTOL, Літальний апарат, повітряне таксі, Скаженний кажан




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ