Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.09.2021

Інженери з Японії створили роботизовану «третю руку» для допомоги в повсякденних справах


Компактна «третя рука» AugLimb покликана зробити наше життя простіше


Компактна «третя рука» AugLimb покликана зробити наше життя простіше, допомагаючи в прибиранні і готуванні вечері, а також в роботі - починаючи від розкладки товарів на полицях в магазині до проведення хірургічних операцій.

Компактна «третя рука» AugLimb
 

Інженери з Японського передового інституту науки і технологій і Токійського університету створили AugLimb - роботизовану кінцівку, яка стане помічником в повсякденних справах. За рахунок ножнічного механізму «третя рука» може збільшуватися і бути як мінімум в два з половиною рази довше передпліччя, а також захоплювати об'єкти в безпосередній близькості від людини.

Носяться роботи-маніпулятори в основному фіксуючись на верхній частині тіла користувача на плечах або талії і хоча деякі подібні системи виявилися багатообіцяючими, вони громіздкі. Команда Хаорана Се пропонує компактну роботизовану руку, яка здатна складатися в кілька разів і не заважати людині навіть при тривалому використанні.

AugLimb наділили сім'ю ступенями свободи (сукупність незалежних координат переміщення і / або обертання) і невеликою вагою - отже, її зможуть носити навіть діти і люди похилого віку. Крім того, кінцівку можна легко надрукувати за допомогою 3D-принтера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сонячна енергія та солона вода зможуть охолоджувати будівлі, без використання електрики

Розробники впевнені, що «третя рука» незабаром стане модним аксесуаром на кшталт розумних годин і буде корисна в ситуаціях на кшталт приготування вечері або збирання - це завдання, для виконання яких потрібно маніпулювати безліччю об'єктів. Також AugLimb знадобиться хірургам, будівельникам, продавцям та іншим фахівцям. Але поки інженери продовжують тестувати її, щоб зробити якомога більш зручною для повсякденного життя.
 
Компактна «третя рука» AugLimb

«Ми плануємо вивчити ефективні способи управління AugLimb за допомогою біологічного зворотного зв'язку, наприклад сигналів електроміографії від м'язів або електроенцефалограми», - сказав Хаоран Се, додавши, що для поліпшення аналізу сигналів хочуть задіяти методи машинного навчання.


Схожі матеріали:
👁 613
Категорія: Технології
Теги: інженер, роботизація, робототехніка, Японія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ