Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.12.2020

Історична місія: китайський зонд «Чан'е-5» здійснив успішну посадку на Місяць


Метою місії є збір зразків місячного грунту, вага яких повинен становити близько 2 кілограмів.


Завершено важливий етап місії дослідження Місяця. Зонд «Чан'е-5» здійснив успішну посадку на поверхню природного супутника Землі.

Апарат приземлився вчора, 1 грудня, о 23:11 за пекінським часом (18:11 за київським часом). На Землю вже відправлені фотографії місячної поверхні.

Про це повідомляють інформаційні агентства з посиланням на заяву Китайської національної космічної адміністрації (CNSA).

китайський зонд «Чан'е-5» здійснив успішну посадку на Місяць
 

Запуск місячного зонда «Чан'е-5» був здійснений Китайською Народною Республікою 24 листопада.

Вчора в 10:57 за пекінським часом (5:57 за київським часом) космічний апарат почав знижуватися для здійснення посадки на Місяць.

Почалося це в той момент, коли зонд перебував на висоті 15 кілометрів над місячною поверхнею.

Швидкість апарату поступово знижувалася. Спочатку вона становила 1,7 кілометра в секунду. У міру наближення до поверхні Місяця вона знизилася практично до нуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, які чохли можуть пошкодити смартфон

Поки зонд здійснював приземлення, апарат робив знімки. Ще однією метою місії є збір зразків місячного грунту, вага яких повинен становити близько 2 кілограмів.

В останній раз місячний грунт був доставлений на Землю в 1976 році. Якщо китайська місія буде успішно завершена, то фахівці отримають нові зразки вперше за 44 роки.

Схожі матеріали:
👁 797
Категорія: Технології
Теги: безпілотник, космос, КНР, місяць, Ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ