Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.12.2022

Як перевірити якість бетонного розчину?


Якщо бетон коричневого кольору, у нього поклали надто багато піску


бетонний розчин

Незважаючи на те, що зараз активно скрізь використовуються швидкобудуюємі технології в будівництві, бетон, як і раніше, дуже актуальний і затребуваний у цій сфері.

Більшість приватних осіб, будівельні бригади та великі компанії, збираючись зводити той чи інший об'єкт, вже рідко самостійно займаються виготовленням бетонних розчинів, воліючи придбати готовий.

Де придбати бетонний розчин?

Таку послугу пропонують спеціалізовані компанії, що готують бетон різних марок, наприклад «Kalenyk&Co» у Києві https://www.kalenyk.com.ua/. Ціна за куб може відрізнятися один від одного саме в залежності від марки. Компанії, що пропонують готові бетонні розчини, є практично у будь-якому регіоні нашої країни. Вони пропонують не тільки сам розчин, але і його доставку на будівельний майданчик, використовуючи спеціальну техніку, оснащену бетонозмішувачами, щоб у процесі транспортування він не затвердів.

Дуже важливо, щоб бетон був якісним. Це необхідно заздалегідь перевірити, щоб потім не довелося шкодувати, виявивши неякісний розчин після будівництва та здачі об'єкта в експлуатацію.

Як перевірити якість бетонного розчину?

Насамперед, необхідно навести довідки про компанію, яка його готує та продає. Це має бути перевірена та надійна компанія, з гарною репутацією, продукція якої має попит і вважається якісною та відповідає всім нормам Держстандарту https://www.kalenyk.com.ua/betonnye-smesi/beton. Інформацію потрібно шукати в інтернеті, у форумах тощо. Також можна запитати у знайомих, хто щось будував, або тих, хто так чи інакше зайнятий у сфері будівництва.

Сам бетон можна перевірити кількома способами

Перший спосіб забере пристойну кількість часу, тому що потрібно замовити невелику пробну партію, залити його у форму, почекати 3-7 тижнів, а після відвезти його в лабораторію. Там за допомогою преса та іншого обладнання перевірять міцність бетону та інші його властивості. Даний спосіб можуть використовувати великі будівельні компанії, яким необхідно спорудити великий об'єкт і вони вперше співпрацюють із постачальником бетону.

Другий спосіб передбачає візуальний огляд. Бетон має бути сірого кольору. Це говорить про якість і правильні пропорції компонентів. Якщо бетон коричневого кольору, у нього поклали надто багато піску. Якщо він рудий, то заповнювач брудний. Від такого краще відмовитись.

Пробну порцію бетону можна залити і дати час затвердіти. Після цього можна вдарити по ньому. Якщо бетон якісний, після удару буде чути різкий дзвін.

Розчин має бути однорідної консистенції

Є ще такі спеціальні «пістолети», що є пристроями, призначеними для перевірки якості бетону. Можна придбати такий пристрій. Але це більше підходить тим, кому регулярно доводиться працювати з бетонними розчинами, перевіряючи їх якість.

Схожі матеріали:
👁 302
Категорія: Прес-реліз
Теги: бетонний розчин, бетон, будіввництво




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ