Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.11.2019

Як відбуваються перевірки по охороні праці


Усі перевірки організації охорони праці мають класифікацію і зводяться до ряду правил


Організація охорони праці на будь-якому підприємстві відноситься до найважливіших складових повноцінного робочого процесу, без нещасних випадків і трагічних інцидентів. Коли приймають працівника  на роботу і під час роботи працедавець зобов'язаний забезпечити  інструктаж, навчання по охороні праці.

Навчання по охороні праці, перевірка знань і періодичне підвищення кваліфікації передбачені для певних категорій працівників залежно від того, які роботи (по якій професії) вони виконують і які посади займають. Уже багато років навчально-консультативний центр «БУДЕНЕРГОАТОМ» успішно проводить навчання з охорони праці pozhezhna-bezpeka на підприємствах м. Києва та Київської області.

Багато керівників компаній або виробничих цехів залишали б цей аспект без уваги, коли б не регулярні перевірки відповідних інстанцій.

Навчання по охороні праці
 

Усі перевірки організації охорони праці мають класифікацію і зводяться до ряду правил

Перевірки:
  • Проводяться в приміщенні, в якому виконуються усі роботи, щоб визначити відсутність або наявність порушень;
  • Проводяться у рамках робочого графіку, встановленого статутом компанії;
  • Перед її початком офіційна особа перевіряючої інстанції вносить запис в контрольний журнал;
  • Усі перевірки обов'язково проводяться у присутності директора або його заступника.
  • Планові перевірочні заходи проводяться за умови, що керівник або заступник компанії отримав письмове повідомлення, не пізніше, ніж за 10 днів.
Багато керівників забувають про те, що можуть не пустити офіційну особу до перевірки, якщо не було отримано письмове повідомлення.

Термін планової перевірки не перевищує п'ятнадцяти робочих днів, для малих і середніх компаній - не перевищує 5 робочих днів.

Основою для позапланових перевірок можуть бути:
  • Заява керівника, подана в контрольний орган;
  • Виявлення помилок, невідповідності в звітній документації;
  • Заяви про порушення норм законодавства;
  • Відсутність звітної документації, неправильне оформлення;
  • Нещасний випадок, пов'язаний з виробництвом, аварія, які стали причинами каліцтва, втрати працездатності або смерті співробітника.
Як можна судити, список планових перевірок і причин, по яких можуть статися позапланові перевірки, дуже великий. Керівникові підприємства, особливо, великого, пов'язаного з небезпечними роботами, складно устежити за виконанням усіх норм, веденням звітної документації.

Ідея вибрати на посаду начальника відділу охорони праці, що поєднує ці функції зі своїми обов'язками на фірмі, також не кращий варіант. Один або навіть кілька чоловік, не вникнули в тонкощі законодавства, не впорається із завданням. Вести усі справи, пов'язані з безпекою трудового процесу, повинний професіонал, знайомий з усіма тонкощами його організації, оформлення документів.

Схожі матеріали:
👁 438
Категорія: Прес-реліз
Теги: охорона праці, навчання, виробництво




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ