Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.07.2022

Яку відеокарту купити для гри Horizon Zero Dawn - 5 геймерських моделей під будь-який гаманець


Першими нерви не витримали у Microsoft, яка перестала випускати ексклюзиви для консолей, воліючи заробляти ще й на власниках комп'ютерів


Horizon Zero Dawn

Донедавна існувало два окремих світу геймерів. В одному з них жили власники персональних комп'ютерів, тоді як другий ділили між собою ті, хто віддав перевагу одній з найпопулярніших консолей. Оскільки приставок лише три, то всі вони ще ділилися на три табори, які змагаються між собою за допомогою ексклюзивів. Новинок виходить не так і багато, а в якийсь момент Microsoft, Sony і Nintendo звели ексклюзиви в щось більше, ніж ігри, а мільйони фанатів купують консолі ще й тому, що тільки на одній з них можна поганяти покемонів.

Першими нерви не витримали у Microsoft, яка перестала випускати ексклюзиви для консолей, воліючи заробляти ще й на власниках комп'ютерів. Nintendo не планує відмовлятися від саги про водопровідників, а ось Sony вже пішла назустріч народу. У 2020 та 2021 роках вийшло кілька ігор, кожна з яких принесла творцям популярність на консолях. Новинки виходять під лейблом PlayStation PC, а сьогодні ми поговоримо про Horizon Zero Dawn. Згідно з офіційною статистикою, за 20 місяців від початку продажів (по травень 2022) було реалізовано 2.4 мільйона копій, що дозволило виручити 60 мільйонів доларів. Гра вийшла атмосферною, а історія захоплюючою, ми рекомендуємо вам познайомитися з нею, адже Horizon Zero Dawn вже досить давно лежить на торрентах.

Потужна та швидкісна Radeon RX 6800 XT

Ось тільки гра виявилася досить вимогливою. Якщо у вас є бажання випробувати колишній ексклюзив, але немає хорошої відеокарти, то сьогодні ми спробуємо підібрати потрібну модель під ваші вимоги та гаманець. Оскільки Horizon Zero Dawn досить вимоглива, то для 4К вам знадобиться потужна та швидкісна Radeon RX 6800 XT. Саме в такому високому дозволі вам вдасться насолодитися красою ігрового світу, поставивши максимальну дальність та налаштування графіки. Запасу продуктивності вистачить на багато років уперед, а 16 Гб відеопам'яті дозволять не хвилюватись про складні сцени.

GeForce RTX 3070 Ti

GeForce RTX 3070 Ti відчутно слабше, але в цілому добре вписується в нашу вибірку. Ця відеокарта тягтиме Horizon Zero Dawn в 4К, як і більшість інших ігор, але вже через пару років вам доведеться знизити свої апетити до 2К. Єдина проблема GeForce RTX 3070 Ti полягає у наявності 8 Гб відеопам'яті, що грає проти вибору у бік NVIDIA. Сьогодні цього достатньо, але купуючи відеокарту за ціною 78 тисяч рублів хотілося б отримати щось вагоміше. У той же час ми вже кілька років чуємо про те, що потрібно запасатися пам'яттю, хоча поки що вимоги зростають повільно.

GeForce RTX 3060 Ti

Перехід на 2К дозволяє відчутно заощадити. GeForce RTX 3060 Ti не тільки коштує дешевше, але й стане ідеальним вибором для вказаної вище роздільної здатності. У даному випадку 8 Гб це навіть більше, ніж достатньо, адже ми говоримо про дозвіл 2К, в якому вимоги до відеопам'яті та загалом до продуктивності набагато нижчі. Представлена ​​вище модель від Palit не може похвалитися ефективним охолодженням, але й не є поганою. Відеокарта не галаслива, хоча у складних сценах може нагадувати про своє існування.

Radeon RX 6650 XT

Як альтернативу можемо запропонувати Radeon RX 6650 XT. При ідентичній швидкості з GeForce RTX 3060 Ti відеокарта виробництва AMD виграє за рахунок ціни. Погодьтеся, що набагато приємніше заплатити на 9 тисяч менше, а отримати рівно стільки ж. Ну і не забувайте, що Radeon RX 6650 XT ще й більш енергоефективна. Багато експертів жартують, що вона запрацює навіть на старій прасці. Насправді це не зовсім так, але купувати блок живлення окремо для відеокарти точно не доведеться.

GeForce RTX 3050

Для народного 1080р можемо запропонувати GeForce RTX 3050. У продажу є відеокарти дешевше, але ми не рекомендуємо брати старі графічні чіпи. Так, NVIDIA явно намагалася заощадити, поставивши при цьому не саму народну ціну, але це вже пройдений етап. Ніхто робити великих знижок на такі відеокарти не буде, а ситуація зайшла в глухий кут. Очікується, що наступне покоління буде ще дорожчим за поточне, а мріяти про повернення до цін попереднього покоління можна буде ще нескоро. Що стосується GeForce RTX 3050, то вона легко витягне Horizon Zero Dawn на найвищих налаштуваннях графіки 1080р.

Схожі матеріали:
👁 535
Категорія: Технології
Теги: відеокарта, геймерські моделі, Horizon Zero Dawn




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ