Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.05.2023

Японія розробляє протигіперзвукову зброю на основі рейкотрона, вона може випускати снаряд зі швидкістю 7,5 Маха


Компанія BAE розробила рельсотрон потужністю 32 мегаджоулі в лабораторних умовах


Японія розробляє протигіперзвукову зброю на основі рейкотрона

У Токіо назвали рельсотрон одним із головних дослідницьких пріоритетів військових, які працюють над технологією протигіперзвукової зброї протягом останніх 10 років. У країні вважають, що зможуть завершити розробку за допомогою США найближчими роками.

«Нам може знадобитися допомога із системою наведення та накопичувачем енергії», - сказав Сігенорі Місіма з Агентства технологій Міністерства оборони Японії.

Місіма сказав, що він запропонував японському підряднику за програмою Japan Steel Works, звернутися до американських оборонних підрядників BAE Systems і General Atomics, вони також займаються розробкою рейкотрона.

BAE працювала над проектом рейкотрона ВМС США як генеральний підрядник, у той час як General Atomics завершила трирічний проект рейкотрона армії США.

Компанія BAE розробила рельсотрон потужністю 32 мегаджоулі в лабораторних умовах, який міг стріляти снарядом на 354 км зі швидкістю 7,5 Маха. General Atomics створила прототип рейкотрона потужністю 10 мегаджоулів для поразки на відстані понад 96 кілометрів. Обидві компанії повідомили, що готові до співпраці з японським урядом та представниками промисловості.

Рельсотрон складається з двох паралельних електродів, званих рейками, підключених до джерела потужного постійного струму. Електропровідна маса, що розганяється, розташовується між рейками, замикаючи електричний ланцюг, і набуває прискорення внаслідок сили Ампера, що діє на замкнутий провідник зі струмом у його власному магнітному полі. Сила Ампера діє і на рейки, призводячи їх до взаємного відштовхування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарядний робот AUTEV зможе зарядити ваш електромобіль будь-де

Рельсотрон використовує електромагнітну силу для запуску високошвидкісного снаряда, швидкість якого у сім разів перевищує швидкість звуку. Маючи більшу швидкість, ніж у звичайних снарядів, система може запускати більше снарядів, підвищуючи ймовірність перехоплення гіперзвукових ракет, що наближаються.


Японія розробляє протигіперзвукову зброю на основі рейкотрона
 

Однак для його роботи потрібна значна потужність та електроенергія виділяє багато тепла, що робить систему занадто гарячою для роботи. «Railgun працює, впливаючи на снаряд екстремальними електромагнітними силами, але ці сили впливають на конструкцію рейсотрона. Це означає, що вони схильні до руйнування», - сказав Марк Льюїс з Інституту нових технологій Національної оборонної промислової асоціації.

Схожі матеріали:
👁 408
Категорія: Технології
Теги: лазерна зброя, гіперзвукова зброя, рельсотрон, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ