Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.11.2021

Японський винахідник створив апарат, який перетворює поліетиленові пакети на паливо, для домашнього використання


Апарат призначений для домашнього використання, що може забезпечити енергонезалежність споживачів.


У середньому американці використовують 100 мільярдів пластикових пакетів на рік, які виробляються з 12 мільйонів барелів нафти. При цьому один пластиковий пакет розкладається 1000 років, це сміття, яке валяються на звалищах або потрапляє в океан. Пластикові пакети не розкладаються повністю, вони перетворюються на мікропластик, який поглинає токсини, забруднюючи довкілля.


Апарат, який перетворює поліетиленові пакети на паливо
 

Але є безліч способів правильно переробити поліетиленові пакети. Японський винахідник Акінорі Іто створив апарат, який перетворює пластикові пакети на паливо.

Винахідник вирішив, оскільки пластикові пакети створені з нафти, їх можна повернути у вихідну форму, а після очищення паливо може служити альтернативою бензину і використовуватися в автомобілях, човнах або мотоциклах.

З одного кілограма пластику можна виготовити приблизно один літр палива. Для процесу перетворення потрібно приблизно 1 кВтг електроенергії, що коштує приблизно 20 центів.

Перетворюючи пластик на паливо, ми усуваємо забруднення CO2. Хоча кінцевий продукт, як і раніше, є паливом, при спалюванні якого виділяється CO2, цей метод рециркуляції може революціонізувати спосіб поводження з пластиковими відходами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесо, сконструйоване із сталі з пневматичною підвіскою, має великий термін служби та на 100 % підлягає переробці

Апарат призначений для домашнього використання, що може забезпечити енергонезалежність споживачів.

Як це працює

В апараті використовується високоефективний піроліз, який є перетворенням з'єднання в більш просте і менше з'єднання при високих температурах. Він може обробляти різні типи пластиків, такі як поліетилен, полістирол та поліпропілен.

Апарат, який перетворює поліетиленові пакети на паливо
 

Процес починається із нагрівання пластику. Потім його подають у безкисневу піч під тиском. Він нагрівається до 427°C, що перетворює пластик на рідину. Потім апарат переводить рідину в газоподібний стан. Утворений газ уловлюється і зберігається для охолодження. Коли вона охолоне, пара конденсується і утворює сиру нафту.


Сира нафта, вироблена апаратом, є сумішшю бензину, дизельного палива, гасу і важкої нафти. При роботі з такими матеріалами, як поліетилен, полістирол та поліпропілен, апарат не виділяє токсичних речовин.

Схожі матеріали:
👁 322
Категорія: Технології
Теги: паливо із пластику, пластик, пластикові відходи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ