Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.03.2022

Кабіна автомобіля, що обертається, допоможе врятувати життя водія і пасажира під час зіткнення


Винахід у галузі автомобільної безпеки може вплинути на дизайн кабін автомобілів у наступному десятилітті


Кабіна автомобіля, що обертається, допоможе врятувати життя водія

Винахід у галузі автомобільної безпеки може вплинути на дизайн кабін автомобілів у наступному десятилітті. Він допоможе врятувати життя людей у ​​разі лобового зіткнення автомобіля.

Під час руху дорогами трапляються нещасні випадки і в останні кілька десятиліть інженерні досягнення були спрямовані на зниження тяжкості ударів і, отже, ймовірності тяжких травм або смертельних наслідків.

Незначні покращення стандартів безпеки, такі як ремені безпеки, подушки безпеки та зони деформації, найкраще поглинають удари. Цьому сприяють сучасні функції, такі як моніторинг сліпих зон, допомога у русі смугою та системи автоматичного гальмування.

Навіть після таких удосконалень залишаються певні лазівки, які не можна закрити через фізичні обмеження. Наприклад, зона деформації може бути розширена лише до певної межі, при цьому істотно впливаючи на розподіл сили удару.

Кабіна автомобіля, що обертається, допоможе врятувати життя водія
 

За даними, при лобовому зіткненні людське тіло має пройти прискорення 20-30G і навіть більше. Такі високі навантаження можуть незворотно пошкодити тканини мозку і призвести до смертельних травм. Aren Designs хоче вирішити цю проблему за допомогою інноваційної конструкції кабіни, яка працює за простим принципом перетворення потенційної енергії на кінетичну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможуть вантажні велосипеди замінити автомобіль?

Цей унікальний дизайн, який отримав назву Active Cockpit, нагадує колесо хом'яка, в першу чергу спрямований на усунення сильного удару при лобовому зіткненні шляхом перетворення удару при зіткненні на обертальний рух.


Кабіна автомобіля, що обертається, допоможе врятувати життя водія
 

Водій та пасажир у запропонованому двомісному автомобілі укладені у сферичний відсік, і як тільки відбувається зіткнення, обертальний рух відцентрової сили розсіює силу удару, експонентно знижуючи ймовірність травм. У порівнянні зі звичайними стандартами безпеки автомобілів, ця радикальна конструкція може врешті-решт врятувати мільйони життів, як тільки робочий прототип, надрукований на 3D-принтері, буде готовий продемонструвати безперечні переваги.

Схожі матеріали:
👁 431
Категорія: Технології
Теги: безпека, автомобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ