Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.11.2021

Колесо, сконструйоване із сталі з пневматичною підвіскою, має великий термін служби та на 100 % підлягає переробці


Колесо з пневматичною підвіскою (ASW) є дітищем винахідника та інженера-конструктора Золтана Кемені


Стартап, Global Air Cylinder Wheels (GACW), знову винайшов колесо. Він розробив новий тип коліс, який позбавляє необхідності використовувати гумові шини, що забруднюють навколишнє середовище.

Колесо з пневматичною підвіскою (ASW) є дітищем винахідника та інженера-конструктора Золтана Кемені. Винахід ASW є механічним колесом, сконструйованим в основному зі сталі, з пневматичною підвіскою колеса через циліндри. Це не лише екологічно безпечно, а й рентабельно.


Колесо ASW
 

Колесо ASW спроектоване так, щоб мати такий самий термін служби, як і автомобіль, на якому воно встановлено. На відміну від гумових шин вони можуть бути відновлені або повністю перероблені.

GACW орієнтована на ринок гірничодобувної промисловості. Гумові шини для великовантажної техніки дорогі: наприклад, звичайна шина може коштувати до 75000 доларів за термін служби лише від 6 до 9 місяців. "Це великі витрати для недовговічного продукту", - заявили в компанії. А ось колеса ASW служать стільки ж, як і сам автомобіль, і, отже, економія складе до 60%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Form Camper розробив універсальний кемпер, який підходить як Cybertruck, так і традиційним пікапам

Ще одна ключова особливість ASW – значно знижений опір коченню. Це зробить двигуни внутрішнього згоряння більш ефективними та знизить викиди. Для електромобілів це означатиме, що запас ходу може бути збільшений до 30% на тій же батареї, що дуже важливо.


Колесо ASW
 

Гумові шини також є величезною загрозою, оскільки часто вибухають. Але з ASW перегрів шин та вибухи залишаться у минулому. Також гумові шини забруднюють довкілля.

У гірничодобувній промисловості більшість гумових шин не переробляється. Після закінчення терміну служби шини зазвичай спалюють або закопують у землю, тому що переробка є складною, небезпечною та дорогою. З іншого боку, колеса ASW підлягають вторинній переробці на 100%.

Схожі матеріали:
👁 437
Категорія: Технології
Теги: екологія, шини, колесо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ