Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.10.2022

Компанія Alef Aeronautics представила прототип літаючого електромобіля Alef Model A з дальністю польоту 320 км


Дальність польоту автомобіля Alef Model A становить 200 миль (320 км).


Літаючий електромобіль Alef Model A

Каліфорнійська компанія Alef Aeronautics, з виробництва екологічно чистих транспортних засобів, представила прототип електромобіля, що літає. Alef Model A, єдиний літаючий автомобіль з можливістю вертикального зльоту та водіння, дозволений для використання на дорогах загального користування.

Alef використовує інноваційні технології, щоб підняти транспортний засіб над звичайним транспортним потоком, забезпечуючи більш швидку та просту подорож та зменшуючи завантаженість міських заторів.

Використовуючи вісім пропелерів, розміщених усередині корпусу, автомобіль із акумуляторним живленням запускатиметься вертикально. Кузов автомобіля з сітчастим верхом вміщує до двох осіб усередині міхурових відсіків.

За словами технічного директора та співзасновника Костянтина Кіслі, початкова модель Alef Model A повинна мати корисне навантаження приблизно 200 фунтів (90,7 кг), включаючи пасажира та багаж.


Літаючий електромобіль Alef Model A
 

Верхня поверхня моделі Alef, відкрита сітка, дозволяє повітрю проходити через машину, що літає. Чотири гвинти розміщені в корпусі з одного боку пасажирського купола та чотири з іншого.

Те, що відбувається далі, більш унікальне, але має вирішальне значення для конструкції автомобіля, що літає, оскільки було протестовано тільки на невеликих прототипах. Тіло повертається на 90 градусів навколо своєї довгої осі, щоб перейти від польоту до польоту вперед. При обертанні автомобіля верхнє крило знаходиться з одного боку кузова, а нижнє з іншого.

Літаючий автомобіль Alef Model A сумісний з існуючими в місті паркувальними та транспортними системами, і для його використання потрібна лише проста ліцензія на дрон. У четвертому кварталі 2025 року компанія має намір запустити виробництво та здійснити перші поставки.


Літаючий електромобіль Alef Model A
 

Автомобіль Alef, що літає, виставлений на попередній продаж за 300 тисяч доларів зі звичайною чергою в розмірі 150 доларів або пріоритетною чергою в розмірі 1500 доларів на веб-сайті компанії.

Дальність польоту автомобіля Alef Model A становить 200 миль (320 км).

Транспортний засіб має систему стабілізації елевонів, розподілену електричну тягу, вдосконалену програмну стабілізацію польоту, систему безпеки, відсутність відкритих пропелерів та повний привід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електромобілі Tesla коштуватимуть удвічі дешевше! У компанії розробляють платформу наступного покоління

Інші важливі функції безпеки включають розпізнавання і запобігання перешкод, діагностику в реальному часі по тисячі точок, передпольотну діагностику відмови від старту, потрійне або восьмикратне резервування всіх основних компонентів і багато іншого.

Літаючий електромобіль Alef Model A
 

Генеральний директор Alef Джим Духовни каже, - «Модель Alef - це сучасне рішення для потреб міського транспорту в 21 столітті, тому що це найшвидший і найзручніший транспорт з будь-коли створених від пункту відправлення до кінцевого пункту призначення. Споживачі можуть вибрати режим водіння або польоту, автомобіль Alef, що літає, дозволяє вибрати оптимальний шлях в залежності від дорожніх умов, погоди та інфраструктури».

Alef також працює над чотиримісним автомобілем Alef "Model Z", випуск якого очікується в 2035 році за ціною 35 тисяч доларів. Додаткові версії автомобіля, що літають, знаходяться в розробці. Model Z матиме запас ходу не менше 220 миль (352 км) та дальність польоту не менше 300 миль (480 км).

Схожі матеріали:
👁 324
Категорія: Технології
Теги: міський транспорт, літаючий транспорт, літаючий автомобіль, літаючий електромобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ