Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.06.2022

Компанія Argeo побудувала перше безпілотне дослідне судно з дальністю 2500 морських миль та автономність 25 днів


Міцний поліетиленовий корпус робить Mariner X стійкою, непотоплюваною платформою, яка практично не вимагає обслуговування


безпілотне дослідне судно з дальністю 2500 морських миль

Норвезька компанія Argeo спустила на воду перше дослідницьке та інспекційне судно без екіпажу на базі платформи Mariner X від Maritime Robotics. Argus виконуватиме картографічні та інспекційні операції для морських вітрових проектів.

Багатоцільове безпілотне надводне судно (USV) Argus має довжину 9 м і може транспортуватися в транспортному контейнері в порт для спуску на воду або підніматися у воду з звичайного дослідного судна з екіпажем.

«Міцний поліетиленовий корпус робить Mariner X стійкою, непотоплюваною платформою, яка практично не вимагає обслуговування, здатної витримувати екстремальні погодні умови», — сказав Джоел Педерік, менеджер з продуктів Mariner і Mariner X в Maritime Robotics. «Настроєний обтічник захищає антени від суворих умов, таких як зледеніння в арктичних умовах».

Цей обтічник є домом для всього основного обладнання від Maritime Robotics, а рейкова система на задній палубі площею 5 м кв призначена для вантажів або нестандартних корисних навантажень. Набір датчиків можна використовувати для вивчення геології мілководдя і детального картографування морського дна на глибині від 2 до 200 метрів. Argus можна оснастити електромагнітною технологією Argeo для пошуку і виявлення боєприпасів, що не розірвалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генеральний директор Jetson Томаш Патан продемонстрував, як він літає на Jetson One, на роботу

Автономні системи забезпечують дистанційне спостереження та повний контроль завдяки вбудованому Wi-Fi та LTE, при цьому оператори можуть віддалено контролювати навколишнє середовище, а також отримувати попередження про можливі зіткнення завдяки спільним зусиллям бортової АІС класу B (автоматична ідентифікація), радар та відеокамери прямої трансляції.

При постійній швидкості 4 вузла гібридна силова установка забезпечує дальність понад 2500 морських миль та термін служби до 25 днів.

безпілотне дослідне судно з дальністю 2500 морських миль
 

Argus був створений для вирішення завдань офшорної вітроенергетики, але може забезпечити підтримку з низьким рівнем викидів для інших учасників офшорного енергетичного сектора, таких як нафта і газ. Операції з нульовим рівнем викидів перебувають у стадії розробки.

"Нам вдалося скоротити викиди на 95% порівняно з традиційним пілотованим судном", - сказав генеральний директор Argeo Тронд Кранц. "Наша мета - 100 відсотків, і ми сподіваємося досягти її найближчим часом".

Схожі матеріали:
👁 309
Категорія: Технології
Теги: дослідницьке судно, автономне судно, судно




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ