Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.09.2022

Компанія Undefined Technologies виводить на ринок "безшумний" дрон з іонним двигуном


Дрон Silent Ventus не використовує пропелери для польоту


Дрон Silent Ventus не використовує пропелери для польоту

"Безшумний" дрон, що працює на іонному двигуні, готується до комерційного запуску, згідно з даними Undefined Technologies, компанія вже провела льотні випробування на відкритому повітрі.

Дрон Silent Ventus не використовує пропелери для польоту. Натомість вся його широка структура створює дві складені одна на одну решітки електродів, призначені для створення електричних полів високої напруги, які можуть іонізувати молекули кисню та азоту в повітрі, вивільняючи електрони, надаючи їм позитивного заряду, а потім штовхаючи їх униз, створюючи «іонний». вітер», який може створювати потяг.

Компанія вперше продемонструвала свою технологію у 2020 році, заявивши про 25-секундний політ у «випробувальній лабораторії». Згодом компанія заявила, що цей тестовий дрон видавав близько 90 дБ шуму, що тихіше, ніж працює фен.

Дрон Silent Ventus не використовує пропелери для польоту
 

Потім цього року компанія заявила про політ у приміщенні тривалістю дві з половиною хвилини за зниженого рівня шуму до 85 децибелів.

Тепер компанія заявляє, що прототип літав упродовж чотирьох з половиною хвилин. Компанія каже, що вдалося досягти рівня шуму нижче 75 дБ і закликає до інвестицій у безпілотний літальний апарат для доставки вантажів, який, за його словами, літатиме протягом 15 хвилин і вироблятиме менше 70 дБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські програмісти розробили мобільний додаток «єППО», який допоможе ЗСУ відстежувати ракети «Калібр» та безпілотники
 
«4-хвилинний політ зажадав удосконалень у хімічному складі батарей, які тепер можуть забезпечити нам більш високу густину енергії», — каже провідний аерокосмічний інженер Undefined Томас Бенда. «Це покращення є частиною наших зусиль щодо зниження ваги».


Дрон Silent Ventus не використовує пропелери для польоту

Undefined заявляє, що її "безшумні" дрони з рівнем шуму 70 дБ викличуть набагато менше скарг на шум у міських службах доставки вантажів, ніж конструкції з гвинтовими двигунами.

 


Схожі матеріали:
👁 304
Категорія: Технології
Теги: Дрон, іонний двигун, автономний дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ