Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.12.2018

Кому 30 грудня сняться пророчі сни, і для чого у цей день треба розпалювати вогнища


У церквах 30 грудня зазвичай проходили не тільки служби, але і спеціальні театралізовані вистави


Кому 30 грудня сняться пророчі сни, і для чого у цей день треба розпалювати вогнищаЗа переказами, коли жителі Вавилона завоювали Єрусалим, в числі полонених були Ананій, Данило, Мисаїл та Азарій. Навуходоносор, цар Вавилона, вирішив ввести їх в свій двір, оскільки хлопці були дуже здібними. Цар планував навчити юнаків наукам. Для цього він оточив отроків розкішшю і достатком. Однак юнаки відмовлялися від цього, вели весь цей час скромний і аскетичний спосіб життя. Саме за це Господь подарував їм мудрість. Одного разу Навуходоносор вирішив звести велетенську статую, подібну йому, якій би народ поклонявся. Юнаки відмовилися зробити це, за що цар наказав їх стратити. Однак вони залишилися неушкодженими, і після цього правитель перейнявся повагою до послідовників віри.

У день Данила, 30 грудня, дівчата намагалися отримати від святого хоча б трохи передбачень. Для цього писали імена трьох його послідовників на лаврових листки й клали під подушку. Вірили, що вночі насниться майбутній наречений.

У церквах 30 грудня зазвичай проходили не тільки служби, але і спеціальні театралізовані вистави, які ілюстрували історію про чотирьох юнаків і Навуходоносора.

Уночі, 30 грудня, селяни розводили великі вогнища, щоб прогнати зиму. Також звертали увагу на природні явища і за такими прикметами намагалися передбачити, який буде прогноз на найближчі дні і місяці.

Народні прикмети на 30 грудня:

Яка погода на Данила, таким і буде травень

Якщо на Данила, 30 грудня, з'явився іній на деревах, то на Святки буде тепла погода

Якщо людина народилася 30 грудня, то в якості талісмана їй варто носити бірюзу

Заметіль почалася - прикмета до того, що бджоли будуть гарно роїтися

Вважається, що всі сни 30 грудня є віщими.

Схожі матеріали:
👁 666
Категорія: Актуально
Теги: грудень, прикмети, народні прикмети




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ