Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.02.2022

Корпорація Intel з партнерами розроблять автономний електричний шатл для зручного та безпечного перевезення людей


Шаттли будуть спроектовані та зібрані німецькою компанією Benteler


автономний електричний шатл

Корпорація Intel поєднується з виробником автозапчастин Benteler International AG та стартапом Beep Inc. для створення та розгортання повністю автономних шатлів.

Шаттли будуть мати четвертий рівень автономності, вони будуть здатні пересуватися без участі людини. Транспортні засоби будуть електричними і не матимуть кермового колеса та педалей. У шатлі буде від 12 до 14 пасажирських місць.

Автономність 4-го рівня забезпечуватиметься системою автономного водіння Mobileye Drive від Intel, яка складається з двох основних компонентів: набору датчиків для збору даних про навколишнє середовище, та системи на кристалі EyeQ для роботи ПЗ автономного водіння. Intel представила новий чіп EyeQ Ultra на виставці CES 2022. Заявлено, що EyeQ Ultra може виконувати 176 трильйонів обчислювальних операцій за секунду, що робить його приблизно в 10 разів швидше, ніж ранній чіп EyeQ5.

«Всі переваги автономності можуть бути досягнуті лише спільно. Співпрацюючи з Beep і Benteler, Mobileye прагне масового виробництва рішень для автономності, які забезпечать зручне, доступне та безпечне пересування людей», - сказав Йоханн Юнгвірт, віце-президент групи Mobileye.

Шаттли будуть спроектовані та зібрані німецькою компанією Benteler, великим постачальником автозапчастин. Дочірня компанія Benteler EV Systems, що спеціалізується на електромобілях, очолює цю роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lexus анонсував концепт BEV Sport – високопродуктивне електричне купе із запасом ходу 700 км.

Шаттли будуть базуватися на системі Electric Drive System - шасі електромобіля, що налаштовується, яке конструктори можуть оснастити різними комбінаціями функцій в залежності від вимог конкретного проекту. Одна з версій системи електроприводу включає функцію індуктивної зарядки.

Beep, транспортний стартап спеціалізується на організації автономних маршрутних таксі. На початковому етапі партнерства Beep допомагатиме Intel та Benteler у розробці транспортних засобів. В даний час Beep надає послуги автономних маршрутних таксі у ряді населених пунктів США. Досвід компанії в експлуатації автономних транспортних засобів на дорогах загального користування має бути корисним для Intel та Benteler на етапі комерціалізації проекту автономного шатлу.

Партнерські відносини, які підтримує Mobileye з великими автовиробниками, також можуть сприяти комерціалізації проекту. Понад 60 мільйонів автомобілів у всьому світі оснащені вдосконаленими системами допомоги при керуванні, заснованими на технології Mobileye. За допомогою цих автомобілів дочірня компанія Intel планує збирати дорожні дані для використання цієї інформації для прийняття автономними автомобілями правильних рішень.

Компанії очікують, що їх автономні шатли будуть готові до експлуатації на дорогах загального користування в США до 2024 року. Але компанія також має намір розгорнути шатли та інших країнах.

Схожі матеріали:
👁 710
Категорія: Технології
Теги: автономний транспорт, електромобіль, Intel, автономний електромобіль, шатл




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ