Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.08.2022

Кращий корм для собак дрібних порід


Дрібні породи собак майже не страждають на ожиріння, вони мають чутливе травлення, можуть бути вибагливими в їжі


Кращий корм для собак дрібних порід


Собаки дрібних порід є унікальними для утримання в квартирі невеликої площі, вони займають мало місця, не вимагають багато часу на догляд. Таких тварин, на відміну від великих порід, можна взяти на руки, легко транспортувати, перевозити. Незважаючи на маленькі розміри, все ж такі собачки вимагають спеціальних знань про їх виховання, навчання, процедури спеціального догляду, годування.

Характеристики собак дрібних порід

Собака дрібної породи має вагу до 12 кг, а зріст – до 28см (йорки, хіни, міні-шпіци). Іграшкові породи (чихуахуа, мальтеза) ще менші, до 5 кг і до 30 см на зріст. Чим менше тварина, тим довша тривалість її життя, вона швидко дорослішає та повільніше старіє. Улюбленців годують тричі на день, невеликими порціями корму з підвищеним складом поживних речовин, оскільки в період зростання у них прискорений обмін речовин, вони швидко витрачають енергію, що отримується з їжі.

Дрібні породи собак майже не страждають на ожиріння, вони мають чутливе травлення, можуть бути вибагливими в їжі. Щоб песик зростав активним, здоровим, необхідно підбирати правильний збалансований, поживний корм, що легко засвоюється і швидко перетравлюється. Раціональне меню передбачає, крім обліку особливостей організму, шлунково-кишкового тракту маленької тварини, інші основні критерії – вік, порода, рівень активності, фізіологічні особливості, стан здоров'я.

Особливості харчування для собак дрібних порід

  • Вибір найкращого корму для собак дрібних порід залежить від розміру шлунка. Він дуже маленький, тому обсяг їжі, що споживається, повинен бути невеликим.
  • Їжа повинна складатися з білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінералів та достатньої кількості калорій, що містяться у невеликих порціях їжі.
  • Швидкий метаболізм та обмежений запас енергії. Вашому собаці корисно часте і дрібне харчування 3-4 рази протягом дня. Не можна допускати перегодовування тварини.
  • Маленькі собаки можуть бути вибагливими у харчуванні. Їх не слід годувати людською їжею, що може спричинити надмірне збільшення ваги, викликати проблеми зі здоров'ям, зубами. Давайте м'який гранульований корм або розм'якшіть тверді шматочки теплою водою, а потім поступово переводьте її на сухий корм, щоб зберегти міцні і здорові зуби.

Який корм кращий для маленьких собак?

Рівень активності, стан тіла, вік впливають на потреби вашого домашнього вихованця у харчуванні. У натуральний корм повинні входити тваринні та рибні білки (ягня, курка, телятина, індичка, морська риба), вуглеводи, що легко засвоюються, жирні кислоти. У меню варто додавати рис, пшеничну або кукурудзяну кашу, різні овочі (морква, кабачки, перець, буряк), зелені яблука. У раціоні дрібних порід собак мають бути вітаміни відповідно до віку.

Найоптимальнішим варіантом для повноцінного годування маленьких порід собак є сухі корми для собак від відомих брендів Purina Pro Plan, Royal Canin, Клуб4Лапи, які можна купити в інтернет-магазині Petslike.net за демократичними цінами.

Сухі корми готових раціонів розроблені найкращими ветеринарами, дієтологами. На упаковці корму має бути спеціальне позначення  щодо вживання собаками дрібних порід.



Схожі матеріали:
👁 308
Категорія: Прес-реліз
Теги: собака, корм для собак, харчування для собак, їжа, корм




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ