Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.06.2022

LEO Flight представила прототип літаючого автомобіля Coupe з дальністю польоту близько 480 км


Літаюча алюмінієва рама, призначена головним чином для перевірки силової установки


літаючий автомобіль з дальністю польоту близько 480 км

LEO Flight, раніше відома як Urban eVTOL, представила пілотований прототип свого літаючого автомобіля LEO Coupe, який, за словами компанії, зрештою зможе перевозити трьох осіб на швидкості до 400 км/год.

Експериментальний прототип LX-1 не демонструє досить добрий зовнішній вигляд, показаний на ранніх рендерах фінального LEO. Поки що це літаюча алюмінієва рама, призначена головним чином для перевірки силової установки, яка на даному етапі включає великі групи невеликих електричних реактивних двигунів.

Бітар повідомляє, що eVTOL буде мати не менше 200 невеликих вертикальних реактивних двигунів, кожен діаметром 4,4 дюйми (11 см) і створюють тягу 11,7 фунта, що в сумі становитиме понад 2300 фунтів тяги. При порожній вазі 1100 фунтів (499 кг) купе зможе перевозити близько 510 фунтів (231 кг) пасажирів та вантажу.

Рішення LEO використовувати безліч крихітних форсунок цікаво: менші вентилятори набагато менш енергоефективні при вертикальному підйомі та ширянні, ніж більші. Це одна з причин, через яку Lilium віддає перевагу тривалішим польотам, а не міським місіям — за її оцінками, її 36 невеликих вентиляторів спалюватимуть вдвічі більше енергії на етапах польоту вертикального зльоту та посадки, ніж конструкції, скажімо, з шістьма більше великими гвинтами.

літаючий автомобіль з дальністю польоту близько 480 км
 

Але Lilium має перевагу у вигляді великого крила, і тому він досить швидко вийде з висіння і почне ефективний політ на крилі. Конструкція LEO з подвійними коробчастими крилами створює меншу силу підйому в горизонтальному польоті. Йому потрібно буде рухатися зі швидкістю близько 100 вузлів (115 миль на годину, 185 км/год), перш ніж він зможе підтримувати себе лише за рахунок ефективної горизонтальної тяги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці переробляють дизельні автомобілі в електромобілі

Невелика коробка посередині надає прототипу LX-1 дуже просту кабіну з чимось на зразок пластикового стільця та парою джойстиків для керування. Там, де останній літак, можливо, буде оснащений цікавим набором «котячих лап» як надувне шасі зі змінною геометрією, прототип оснащений чотирма шарнірними опорами з тонкими пневматичними стійками.

літаючий автомобіль з дальністю польоту близько 480 км
 

LEO планує продавати Coupe як персональний літак eVTOL, обіцяючи досить оптимістичну дальність польоту близько 300 миль (480 км) лише на 66 кВтг батареї.

Схожі матеріали:
👁 309
Категорія: Технології
Теги: літаючий автомобіль, літаючий транспорт, eVTOL




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ