Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.08.2022

Літаючий корабель Aerocon Wingship розроблявся для перевезення тисяч пасажирів і міг пролетіти близько 19312 км.


Літак, що прилягає до поверхні води, працює за принципом, відомим як «ефект землі», який утворює повітряний міхур під судном


Літаючий корабель Aerocon

Літаючий корабель Aerocon, який був у два рази більший за реактивний літак, міг зробити революцію в авіації. Якби він був реалізований, він затьмарив би найбільші авіалайнери у світі.

Екраноплан вагою 400 тонн та довжиною 172,5 метра розроблявся за фінансової підтримки Програми перспективних досліджень Міністерства оборони США DARPA з метою перевезення тисяч пасажирів та 1500 тонн вантажів близько до поверхні моря.

З 20 ракетними двигунами, встановленими на крилах близько до носа літака, інженери підрахували, що величезний літак може пролетіти близько 19312 км.


Літаючий корабель Aerocon
 

Літак, що прилягає до поверхні води, працює за принципом, відомим як «ефект землі», який утворює повітряний міхур під судном. Це дозволило б Aerocon ширяти прямо над поверхнею води, на відміну від літаків, які подорожують повітрям.

Цей ефект можна порівняти з судном на повітряній подушці, але дозволяє рухатися набагато швидше і стабільніше, відчиняючи двері для потенційно величезних кораблів, таких як Aerocon Wingship.

Через його величезний радіус дії він може без зупинок подорожувати зі США практично куди завгодно, включаючи Китай, Японію та Австралію. Корабель-літак мав нести корисне навантаження розміром із корабель зі швидкістю літака. Крім того, він міг перевозити в 30 разів більше ваги, ніж Boeing 747, літаючи зі швидкістю літака та ширяючи над океаном.

Літаючий корабель Aerocon
 

Планувалося, що літак буде розкішним, з кімнатами, барами та ресторанами, як величезний готель, що літає, або круїзний лайнер. Wingship також може під'їхати до причалу і відкрити свої задні двері, як пором, дозволяючи людям навіть привозити свої машини.

Стівену Хукеру, провідному конструктору літака, спала на думку ідея Wingship після того, як він побачив у Радянському Союзі «Каспійського морського монстра» (Екраноплан). Тільки один експериментальний екраноплан, який міг розвивати швидкість до 500 км/год, було побудовано, потім СРСР втратив інтерес до літака.

Хукер, з іншого боку, вважав, що може досягти більшого успіху, і вигадав свій крилатий корабель, який був у 10 разів більший. Він очікував, що його екраноплан зможе перевозити пасажирів через Атлантику лише за 72,4 долара США за квиток.

Однак початкові витрати на проект були приголомшливими 600 мільйонів доларів. Крім того, американські військові вивчили питання про покупку 13 літаків на загальну суму 15 мільярдів доларів.


Літаючий корабель Aerocon
 

Пентагон був заінтригований ідеєю, що фінансується DARPA, оскільки потенційно це міг бути величезний військовий транспорт швидкого реагування. Передбачалося, що місткість машини складе 32 вертольоти, 20 танків, чотири десантні кораблі і близько 2000 солдатів.

Для літаків із нерухомим крилом зменшення аеродинамічного опору, яке створюють крила літака, коли він знаходиться поблизу нерухомої поверхні, відоме як «ефект землі». При «ефекті землі» під час зльоту зменшений лобовий опір може призвести до того, що літак «попливе» під час руху з меншою швидкістю, ніж рекомендована швидкість набору висоти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Lenovo представила надтонкий смартфон Legion Y70 із товщиною 7.99 мм

Потім літак прискорюватиметься за рахунок ефекту землі, коли пілот летітиме близько до злітно-посадкової смуги, доки не буде досягнуто безпечної швидкості набору висоти. Дизайнери були зачаровані екранопланами, але ідея так і не була повністю реалізована поза креслярською дошкою.

DARPA відмінило проект вартістю мільярд доларів у 1990-х роках, тому воістину величезному Aerocon так і не вдалося пролетіти над світовим океаном.

 


Схожі матеріали:
👁 444
Категорія: Технології
Теги: Літаючий корабель, екраноплан, корабель, Aerocon, літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ