Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.11.2021

Літак Rolls-Royce став найшвидшим електричним літаком у світі, досягнувши швидкості 623 км/год.


Літак рухається повністю електричною трансмісією потужністю 500 к.с. (400 кВт) і акумуляторною батареєю з 6000 елементів


Літак Spirit of Innovation розроблений Rolls-Royce піднявся в небо на випробувальному полігоні Міністерства оборони Великобританії, де він досяг максимальної швидкості 623 км/год, що, за словами Rolls-Royce, робить його найшвидшим електричним літаком у світі.

електричний літак Spirit of Innovation розроблений Rolls-Royce
 

Spirit of Innovation створювався з нуля, щоб стати найшвидшим у світі електричним літаком, націленим на швидкість 338 км/год, встановлену Siemens у 2017 році. Літак рухається повністю електричною трансмісією потужністю 500 к.с. (400 кВт) і акумуляторною батареєю з 6000 елементів, яка вважається найенергоємнішою з будь-коли інтегрованих у літак.

Spirit of Innovation завершив свої перші випробування ще в березні 2021 року, а потім розпочав складнішу фазу випробувань. Черговий політ відбувся на випробувальному полігоні Боскомб-Даун Міністерства оборони Великобританії та завершився встановленням трьох світових рекордів, повідомляє Rolls-Royce.


електричний літак Spirit of Innovation розроблений Rolls-Royce
 

Це включає підйом на висоту 3000 м за 202 секунди, побиття попереднього рекорду на 60 секунд, досягнення максимальної швидкості 555,9 км/год на 3 км і досягнення піку швидкості. Ці три вимоги про світові рекорди були подані до Fédération Aeronautique Internationale для офіційної сертифікації, але, як повідомляється, літак також під час цих випробувань розганявся до 623 км/год, що швидше за будь-який електротранспорт на планеті. за даними Rolls-Royce.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автожир Tensor 600X STOL можна використовувати як в особистих цілях так і як повітряне таксі

Політ літака Spirit of Innovation на цих неймовірних швидкостях і віра в те, що ми побили світовий рекорд по польотах на повністю електричних двигунах, - це знаменний момент», - каже льотчик-випробувач Філ О'Делл. Це неймовірне досягнення для всієї команди. Можливість бути в авангарді ще одного новаторського розділу історії Rolls-Royce, оскільки ми прагнемо забезпечити майбутнє авіації – це те, з чого народжуються мрії».

 


Схожі матеріали:
👁 493
Категорія: Технології
Теги: Rolls-Royce, електричний літак, літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ