Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.04.2022

Литовський винахідник створив дрон-перехоплювач із мережевою гарматою та знімними роторами


Дрон, розроблений литовським інженером Олексієм Зайцевським, є квадрокоптером з дуже високим співвідношенням потужності та ваги


дрон-перехоплювач із мережевою гарматою та знімними роторами

Ми вже бачили ряд дронів, призначених для перехоплення інших дронів. Один з останніх, названий Drone Interceptor, використовує пропелери, що знімають, тягнуть мережу, щоб перехопити інший дрон.

Дрон, розроблений литовським інженером Олексієм Зайцевським, є квадрокоптером з дуже високим співвідношенням потужності та ваги. Ці характеристики дозволяють Drone Interceptor швидко злітати, досягати дрону-мішені і кружляти навколо нього, щоб добре його розглянути - цьому допомагає бортова камера, передаючи відео в реальному часі наземному оператору.

Як тільки буде визначено, що інший дрон дійсно повинен бути збитий, перехоплювач дронів розміщується під ним. За командою оператора його чотири гвинти швидко розганяються та від'єднуються від рами – одночасно з цим звільняється кевларова сітка, до якої прикріплені гвинти.

У міру того, як пропелери продовжують летіти вгору, вони розкривають мережу, тому вона обвивається навколо іншого дрону. Тепер, коли його власні гвинти затиснуті мережею, дрон-мета падає на землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роботизований щур SQuRo зможе шукати тих, що вижили в місцях лих

Основна частина Drone Interceptor також падає, але при цьому вона підвішена на парашуті, що автоматично розкривається. Він також видає гучний звуковий сигнал під час спуску, що полегшує його вилучення для повторного використання.


дрон-перехоплювач із мережевою гарматою та знімними роторами
 

Розробник передбачає сценарій, у якому наземні патрульні машини будуть оснащені декількома дронами-перехоплювачами, кожен із яких перебуватиме у своєму власному пусковому контейнері. Щоразу, коли дрон, який порушив кордон, буде помічений забороненою зоною, водій/оператор може послати за ним один із перехоплювачів.

 


Схожі матеріали:
👁 534
Категорія: Технології
Теги: боротьба з дронами, тактичний дрон, Дрон




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ