Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.11.2014

Лубенська ОДПІ: Несвоєчасне оприбуткування готівкових коштів - найчастіше порушення у сфері готівкових розрахунків


Переважною більшістю порушень у сфері готівкових розрахунків є неоприбуткування


Лубенська ОДПІ: Несвоєчасне оприбуткування готівкових коштів - найчастіше порушення у сфері готівкових розрахунків

Переважною більшістю порушень у сфері готівкових розрахунків є неоприбуткування або неповне та несвоєчасне оприбуткування готівкових коштів у касу суб’єкта господарювання.

Про це свідчать результати контролю значних донарахувань, який запроваджено ДФС України за результатами перевірок у цій сфері.

 Нагадуємо, що за порушення норм з регулювання обігу готівки передбачено застосування фінансових санкцій у п’ятикратному розмірі неприбуткованої суми.

Для уникнення таких штрафів Державна фіскальна служба України звертає увагу керівників та бухгалтерів суб’єктів господарювання, а також приватних підприємців на обов’язкове дотримання вимог постанови Правління Національного банку України від 15.12.2004 №637 «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині використають всі можливості, щоб утримати ціну на соціальний хліб

 Крім цього , відповідно до ст. 163.15  Кодексу України про адміністративні правопору-шення ,  порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари   (послуги), зокрема, перевищення граничних сум розрахунків готівкою, недотримання встановлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів, тягне за собою накладення штрафу на фізичну особу – підприємця, посадовців юридичної особи від ста (1 700 грн.) до двохсот (3 400грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Детальну інформацію з цього та інших питань платники податків та зборів можуть отримати скориставшись Загальнодоступним інформаційно – довідковим ресурсом на офіційному порталі Державної фіскальної служби України.

Інформаційно-комунікаційний сектор Лубенської ОДПІ



Схожі матеріали:
👁 1074
Категорія: Актуально
Теги: порушення, готівка, кошти, Лубенська ОДПІ, неоприбуткування




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ