Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.01.2016

Медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів – обов'язковий


Медичний огляд водіїв був, є і буде обов'язковим


Медичний огляд, водіїШановні громадяни!

Опубліковане повідомлення в газеті « Урядовий кур’єр» від 20.01.2016 № 11 Державної регуляторної служби України про те, що на підставі частини сьомої статті 28 Закону України « Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» з 7.01.16 зупинено дію пункту 2.1 спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства внутрішніх справ України від 31.01.2013 № 65/80 та абзацу 3 пункту 1.6 затвердженого цим наказом Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів, спричинило в засобах масової інформації та інтернет-мережі непорозуміння, не вірне тлумачення, а в подальшому і розповсюдження фейкової інформації.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області роз’яснює, що сам наказ і затверджений ним порядок є чинний, а правові норми, дію яких зупинено, стосуються виключно медичних закладів, які можуть проводити медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів.

Так раніше існувала корупційна схема, за якою медичний огляд могли проводити лише окремі медичні установи. У ДРС вважають, що кожний заклад охорони здоров'я виконує свої функції відповідно до ліцензії, а проведення медоглядів водіїв не є окремим видом лікарської спеціалізації.

У зв'язку з цим, такі заклади не потребують отримання додаткових документів для здійснення зазначеної діяльності, а це унеможливлює реалізацію корупційних проявів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як купити автомобіль, а не «кота в мішку»?

Отже, медичний огляд водіїв був, є і буде обов'язковим відповідно до ст.45 Закону України «Про дорожній рух». Він проводиться з метою визначення придатності особи до безпечного керування транспортними засобами, адже наявність у особи захворювання або вади, згідно зі встановленим Переліком захворювань і вад, при яких особа не може бути допущена до керування відповідними транспортними засобами, є протипоказанням до керування транспортним засобом відповідної категорії.

Регіональний сервісний центр МВС в Полтавській області


Схожі матеріали:
👁 1337
Категорія: Прес-реліз
Теги: здоров'я, водії, медичний огляд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ