Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.10.2021

Місцева влада має інвестувати в розвиток мережі медичних закладів на своїй території


Якщо у громади не вистачає ресурсів на утримання лікарні, приміром, то існують механізми для розвитку співробітництва між громадами


Про це заявив під час онлайн засідання «круглого столу» заступник міністра охорони здоров’я Олексій Яременко. За його словами, децентралізація суттєво впливає на майбутнє медичних закладів.
 
«Кошти на місцях перейшли до громад, а тому відповідальність місцевої влади за надання медичних послуг посилилася», - наголосив він.

децентралізація суттєво впливає на майбутнє медичних закладів
 

Олексій Яременко переконаний, що місцева влада повинна теж вкладати кошти в розвиток медичних закладів - лікарень, амбулаторій, ФАПів на своїй території.
 
«Натомість ми маємо ситуації, коли багато громад зменшили фінансування медзакладів, або не виділяють кошти на сплату комунальних послуг. Це неприпустимо й безвідповідально», - підкреслив заступник міністра охорони здоров’я.

Також він зазначив про важливість співпраці громад задля розвитку медичних закладів.
 
«Якщо у громади не вистачає ресурсів на утримання лікарні, приміром, то існують механізми для розвитку співробітництва між громадами», - сказав Олексій Яременко, закликаючи громади об’єднуватися задля збереження і розвитку медичних закладів.

Головний лікар Хорольської центральної районної лікарні, депутат Полтавської обласної ради від партії «Слуга Народу» Михайло Виноград, який має понад 30 річний досвід в медицині,

 наголосив, що на практиці місцева влада замало уваги приділяє підтримці медицини і так не повинно бути.
 
«Усе, що ми маємо в Хорольській лікарні, - це завдяки колективу, ОДА, депутатам обласної ради, народним депутатам і підприємцям громади», - зазначив він.


Схожі матеріали:
👁 274
Категорія: Актуально
Теги: ФАП, лікарня, охорона здоров’я, амбулаторія, фінансування медзакладів, медичні заклади




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ