Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.03.2023

Модифікований український РСЗВ «Вільха-М2» зможе вражати цілі до 200 км, бойова частина 170 кг.


Ракети «Вільха» та «Вільха-М» керовані, корекція польоту відбувається за допомогою газових двигунів/кермів у передній частині ракети


Модифікований український РСЗВ «Вільха-М2»

Модифікований тактичний ракетний комплекс «Вільха-М» зможе вражати цілі на відстані до 150 км, повідомив перший заступник голови Національної асоціації оборонно-промислового комплексу України Іван Винник.

«Вільха» – український тактичний ракетний комплекс із високоточними боєприпасами калібру 300 мм, розроблений на основі радянського РСЗВ 9К58 «Смерч». Над створенням комплексу працювали передові українські збройові підприємства, серед яких КБ «Промінь», ДАХК «Артем», Павлоградський хімічний завод, «Оризон-Навігація» та інші.

Стандартні ракети «Вільха» (виріб Р624), які використовуються на фронті з перших днів війни, мають дальність поразки до 70 км та боєголовку вагою 250 кг, проти 92 км та 91 кг у ракет GMLRS M30 та M31 різних модифікацій, які Україна отримує від союзників для систем РСЗВ M142 HIMARS та M270 MLRS.


Модифікований український РСЗВ «Вільха-М2»
 

Модифіковані ракети "Вільха-М" перевершують GMLRS M30/M31 - вага бойової частини 170 кг, дальність поразки до 110 км. Нова версія «Вільха-М1», про яку розповів Іван Винник, має дальність до 150 км при використанні боєголовки вагою 170 кг та 110 – 120 км з боєголовкою 236 кг. Більш просунута "Вільха-М2" (Р624М-2) зможе доставляти бойову частину вагою 170 кг на дальність до 200 км.

За словами Винника, модифіковані ракети вже у розробці та будуть випробувані у бойових умовах, під час настання ЗСУ на сході та півдні України. "Випробування будуть на полі бою", - сказав він.


Модифікований український РСЗВ «Вільха-М2»
 

Ракети «Вільха» та «Вільха-М» керовані, корекція польоту відбувається за допомогою газових двигунів/кермів у передній частині ракети. Пуск пакета з 12 ракет здійснюється за 48 секунд, причому в залпі кожна ракета наводиться на свою індивідуальну мету в прицільному куті 1,5 км. Кругове можливе відхилення з відривом понад 100 км становить 30 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для ВПС США вироблятимуть реактивне паливо з повітря

Вага ракети близько 800 кг, системи управління 50 кг, рухової частини близько 500 кг.

Боєголовка уніфікована, можуть бути встановлені осколково-фугасний, касетний або термобаричний заряд вагою до 250 кг.

Модифікований український РСЗВ «Вільха-М2»

Залежно від завдань може застосовуватися ураження як наземних цілей, і надводних. Ймовірно, для ураження надводних цілей, що маневрують, ракета потребує інфрачервоної або радіолокаційної голівки наведення. Також раніше опрацьовувався варіант оснащення ракети лазерною системою наведення на кінцевій ділянці польоту.

Схожі матеріали:
👁 376
Категорія: Технології
Теги: вільха, зброя, зенітно-ракетний комплекс, РСЗВ, ракетний комплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ