Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.08.2021

На Полтавщині до 1 листопада триває прийом матеріалів на обласний конкурс журналістських робіт


Роботи приймаються з тематики реформування місцевого самоврядування та діяльності органів місцевого самоврядування


Продовжується прийом матеріалів на обласний конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади – шлях до сталого розвитку громад» на краще висвітлення тематики реформи місцевого самоврядування та кращих практик територіальних громад Полтавської області.

Конкурс засновано Полтавською обласною радою з метою підвищення обізнаності населення області про переваги та здобутки реформи місцевого самоврядування, а також кращі практики, ініціативи й позитивні зрушення в розвитку громад через публікації, радіо- та телепрограми, розміщені у регіональних та місцевих засобах масової інформації.

Триває прийом матеріалів на обласний конкурс журналістських робіт
 

Роботи приймаються з тематики реформування місцевого самоврядування та діяльності органів місцевого самоврядування, які висвітлюють:
  • результати реформ, спрямованих на розбудову місцевого самоврядування;

  • позитивний досвід співпраці територіальних громад;

  • фінансову децентралізацію та ресурсну підтримку місцевого і регіонального розвитку (здобутки громад від реалізації положень оновлених Бюджетного та Податкового кодексів України, нової регіональної політики, включно з функціонуванням Державного фонду регіонального розвитку);

  • підвищення якості надання публічних послуг населенню;

  • проблемні питання розвитку місцевого самоврядування в Полтавській області та шляхи їх вирішення;

  • залучення жителів територіальних громад Полтавської області до здійснення місцевого самоврядування;

  • кращі практики органів місцевого самоврядування щодо питань соціально-економічного розвитку територій, їх відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям.
Учасники – громадяни України віком від 18 років.

На Конкурс подаються матеріали, вперше опубліковані в період з 1 листопада 2020 року по 31 жовтня 2021 року в регіональних і місцевих друкованих та електронних ЗМІ усіх типів (теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа) та форм власності.

Журі, склад якого затверджено розпорядженням голови обласної ради, визначить переможців в чотирьох номінаціях: «Краща онлайн-публікація», «Краща стаття у друкованому ЗМІ», «Кращий радіоматеріал», «Кращий відеосюжет».

У кожній номінації встановлюються по три премії: Перша, Друга і Третя премії.

Розмір премій, незалежно від номінації, становить: Перша премія – 10 тис. грн, Друга премія – 7 тис. грн, Третя премія – 5 тис. грн.

Учасник має право брати участь лише в одній номінації Конкурсу, подавши одну конкурсну роботу.

Для участі в Конкурсі необхідно до 1 листопада поточного року заповнити онлайн-заявку, додати до неї публікацію або аудіо- чи відеозапис у вигляді посилання (link) на цю роботу, попередньо завантажену автором на файлообмінні хмарні сервіси або до мереж YouTube, Vimeo, SoundCloud у форматі вільного доступу, та надіслати до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації на його електронну адресу.

Після перевірки Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації поданих матеріалів на відповідність вимогам, встановленим Положенням, упродовж 14 календарних днів учасник отримує підтвердження щодо реєстрації його конкурсної заявки. В разі виявлення недоліків у заповненні онлайн-заявки учасник отримує повідомлення про допущені помилки, які йому необхідно виправити та отримати підтвердження щодо реєстрації конкурсної заявки до 31 жовтня поточного року включно.

Урочисте нагородження переможців (лауреатів) Конкурсу відбудеться до Дня місцевого самоврядування – 7 грудня.

Схожі матеріали:
👁 481
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: обласний конкурс, Реформування місцевого самоврядуван, конкурс журналістських робіт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ