Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.07.2015

На Полтавщині затримали керівницю, яка брала хабарі з інвалідів та зберігала вдома зброю


Правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання 1,5 тисячі доларів США за переоформлення інвалідності


хабарПрацівники управління протидії злочинності в сфері економіки УМВС викрили корупційну схему, організовану службовою особою МСЕК, яка передбачала вимагання та отримання неправомірної вигоди за оформлення та продовження інвалідності. Про це повідомили в УМВС України у Полтавській області.

Як повідомив начальник міліції Полтавщини Олег Бех, правоохоронці задокументували факт вимагання та отримання 1,5 тисячі доларів США за переоформлення інвалідності.

“Під час передачі грошей була затримана 51-річна посередниця – медсестра однієї із полтавських лікарень. Ініціатором же вимагання отримувачем неправомірної вигоди є 62-річна керівниця одного із закладів медико-соціальної експертизи області”, – уточнив Олег Бех.

За інформацією управління протидії злочинності в сфері економіки вказану службову особу вже понижували у посаді за негативними мотивами. Однак, не зважаючи на реалізовані дисциплінарні «санкції», вона продовжила «торгівлю» довідками МСЕ.

Розкриваючи зміст корупційної схеми, яку використовувала керівниця, начальник міліції навів у приклад задокументований факт вимагання вказаною особою у людини, в якої відсутня нирка, 1,5 тисячі доларів США за продовження інвалідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці та працівники залізниці попереджають вчинення крадіжок

У межах кримінального провадження, відкритого за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди), було проведено низку невідкладних оперативно-слідчих дій.

Під час проведення санкціонованого обшуку у Полтавському районі області, за місцем мешкання фігурантки, господарі будинку чинили жорсткий опір працівникам міліції. На одного з правоохоронців чоловік «підозрюваної» спустив бійцівського пса. Унаслідок нападу собаки оперативник отримав тілесні ушкодження. Постраждалого правоохоронця доправили до медичного закладу та надали необхідну медичну допомогу.

Під час обшуку в приватному будинку підозрюваної були виявлені та вилучені зброя та боєприпаси: граната РГД-5, обріз мисливської рушниці в зарядженому стані, три незареєстровані пістолети для відстрілу патронів з гумовими кулями, незареєстровану мисливську рушницю, більше ста патронів калібру 7,62 та 5,45 та документи, що підтверджують корупційну діяльність посадовця.

Вирішується питання про оголошення підозри фігурантам кримінального провадження, а також про обрання їм запобіжного заходу.

Санкція частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі матеріали:
👁 1167
Категорія: Актуально
Теги: міліція, керівник, кошти, лікарня, гроші, інвалід, Полтавщина, документи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ