Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.02.2023

На виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам у січні було спрямовано понад 6,2 мільярда гривень


Кількість внутрішніх переселенців в Україні внаслідок агресії російської федерації наразі сягає понад 4,8 мільйона людей


гроші

За січень 2023 року було нараховано допомоги на проживання ВПО на загальну суму більш як 6,2 мільярда гривень.

Кількість внутрішніх переселенців в Україні внаслідок агресії російської федерації наразі сягає понад 4,8 мільйона людей. Йдеться лише про тих громадян, які подали заяви на реєстрацію.

За даними ДП «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України», що забезпечує централізовану виплату допомоги на проживання ВПО, у січні 2023 року стали на облік (в тому числі перемістились повторно) більш ніж 100 тисяч осіб, а повернулися додому і знялись з обліку – понад 53 тисячі людей.

Нагадаємо, допомога на проживання для ВПО надається щомісячно на кожну внутрішньо переміщену особу в таких розмірах:
  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тисячі гривень,
  • для інших осіб – 2 тисячі гривень.
Отримати довідку ВПО та подати заяву на виплату грошової допомоги на проживання можна за допомогою застосунку Дія. Крім того, внутрішні переселенці можуть особисто звертатися до органів соціального захисту населення, в ЦНАП або до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

Також щодо отримання довідки ВПО та виплат допомоги можна звернутися на гарячу лінію Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб за номером: (066) 813-62-39.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

 

Схожі матеріали:
👁 438
Категорія: Соціальний захист
Теги: ВПО, виплата грошової допомоги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ