Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.05.2022

Надлегкий катамаран WAM-V з корпусом, встановленим на опорах, адаптується до будь-яких умов


WAM-V - це надлегкий катамаран з корпусом, встановленим на хитромудрих опорах


Надлегкий катамаран WAM-V з корпусом, встановленим на опорах

Компанія Marine Advanced Robotics досягла значного прогресу в розробці модульного судна WAM-V з адаптацією до хвиль. 30-метровий Proteus заклав основу для компактніших і найрозумніших машин, які компанія виробляє сьогодні.

WAM-V - це надлегкий катамаран з корпусом, встановленим на хитромудрих опорах, які використовують пружини, амортизатори і шарніри для руху по хвилях, допомагаючи стабілізувати їх по тангажу і крену, і роблячи ці човни підходящими для плавання в складних умовах, коли інші ж розміру просто не можуть працювати. Вони дуже маневрені та здатні обертатися на 360 градусів практично в межах своєї зони дії.


Надлегкий катамаран WAM-V з корпусом, встановленим на опорах
 

Човни WAM-V також є модульними, із швидкороз'ємними інтерфейсами, що дозволяють операторам швидко замінювати силові установки, корисне навантаження та комплекти датчиків/інструментів для різних місій. Крім того, їх можна транспортувати, вони створені для швидкого складання та розбирання, а в розібраному вигляді вони настільки малі, що чотири 5-метрові WAM-V можуть поміститися у стандартний транспортний контейнер.

Якщо вони досить великі, WAM-V можуть керуватися з пілотованої кабіни. Також вони можуть працювати автономно або за допомогою дистанційного керування. В даний час компанія Marine Advanced Robotics побудувала та поставила широкий діапазон розмірів, від значних 30-метрових Proteus до крихітних автономних 2-метрових роботів, які можуть працювати на малій глибині.


Надлегкий катамаран WAM-V з корпусом, встановленим на опорах
 

Вони можуть опускати верхню платформу на рівень води, що дає змогу легко змінювати корисне навантаження на плаву або дозволяти людям застрибувати на борт. Вони також можуть складати ноги всередину, щоб зробити себе компактнішою, якщо це необхідно. І вони, звичайно ж, можуть працювати як на двигунах внутрішнього згоряння, так і на електродвигунах, залежно від характеру завдання, що вирішується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: DARPA представила новий концепт далекомагістрального важкого гідролітака

Все вищеперелічене робить ці човни відмінними платформами для різноманітних додатків у галузі досліджень, картографування, геодезії, досліджень у галузі оборони та робототехніки.

 


Схожі матеріали:
👁 446
Категорія: Технології
Теги: катамаран, човен, судно




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ