Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.03.2022

NASA створює безшумний надзвуковий літак X-59 QueSST для комерційного використання


NASA завершило перше успішне випробування в аеродинамічній трубі з використанням дрібномасштабної моделі надзвукового літака


надзвуковий літак X-59 QueSST

Після виведення з експлуатації Concorde та правил, що забороняють надзвукові польоти над населеними пунктами, цей тип літаків планують знову повернути. X-59 Quiet SuperSonic Technology або QueSST, експериментальний літак NASA, наближає агентство до того, щоб безшумна комерційна надзвукова подорож стала реальністю.

Космічне агентство розробляє нові конструкції та технології, необхідні для обмеження шуму, що створюється надзвуковими лайнерами, що дозволить надзвуковим літакам перевищити швидкість звуку під час польоту над населеними пунктами. А незабаром очікується, що літак, який розробляє компанія Lockheed Martin, вперше підніметься в небо.

Очікується, що шум від землі складе близько 60 дБ (А), що приблизно на 1/1000 менше, ніж у надзвукових сучасних літаків. Це досягається за рахунок використання довгого вузького планера, щоб запобігти злиттю ударних хвиль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Volvo буде застосовувати розроблену Tesla технологію мегаліття алюмінієвих кузовних деталей при виробництві нових електромобілів

NASA оголосило про свої плани польоту X-59 QueSST над вибраними спільнотами для збору інформації про те, як громадськість сприймає тихий шум, який X-59 чинитиме. Основні наземні випробування завершаться у 2022 році, після чого буде призначено дату першого польоту. Наступного року мають відбутися акустичні перевірочні польоти.

надзвуковий літак X-59 QueSST
 

Випробувальні польоти повинні продовжуватися протягом наступних трьох років, а результати громадських польотів будуть передані Міжнародній організації цивільної авіації та Федеральному авіаційному управлінню у 2027 році. Маючи цю інформацію, регулюючі органи зможуть вирішити, чи слід вносити зміни до правил, що забороняють надзвуковий політ над землею – рішення, яке можна було б очікувати у 2028 році.

NASA завершило перше успішне випробування в аеродинамічній трубі з використанням дрібномасштабної моделі надзвукового літака X-59 QueSST у своєму дослідному центрі в Глені. Наступне випробування відбудеться цього року у надзвукових аеродинамічних трубах Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA, що дозволить дослідникам порівняти результати випробувань однієї дрібномасштабної моделі.

Схожі матеріали:
👁 446
Категорія: Технології
Теги: надзвуковий літак, літак, NASA




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ