Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.11.2021

Нова система радіоелектронної боротьби Scorpius може знищити одразу кілька об'єктів


Версія для морського базування під назвою Scorpius-N може протистояти протикорабельним ракетам, бойовим безпілотникам, а також бортовим станціям радіо


У світі, де системи озброєння значною мірою залежать від сучасної електроніки та технологій для координації атак, є сенс використовувати багаторазові та дешеві методи радіоелектронної боротьби (РЕБ) для протидії їм. Ізраїльський виробник таких систем, Israel Aerospace Industries (IAI), надав можливість одночасного знищення відразу кількох об'єктів.

Нова система радіоелектронної боротьби Scorpius
 

Хоча радіоелектронна боротьба - це система зброї нового покоління, розробники цієї технології, як і раніше, дотримуються методів «наведи і стріляй», серйозно обмежуючи їх можливості наведення на ціль. Щоб протистояти більш серйозній загрозі, потрібно не тільки більше систем зброї, але й час відгуку збільшується, коли ви цілитеся в об'єкти в послідовному порядку. Нова пропозиція IAI докорінно змінила сприйняття систем радіоелектронної боротьби та те, як вони мають працювати.

IAI використовує активну решітку з електронним скануванням (AESA), яка може одночасно сканувати область щодо цілей і має можливість розгортати кілька вузькоспрямованих променів для протидії загрозам. Система під назвою Scorpius працює так само, як і інші системи РЕБ, які порушують роботу електронних датчиків, навігації, радіолокаційних систем та передачі даних, але системі не потрібно зосереджуватись на цілі, щоб протистояти їй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова технологія використання йодного палива зменшить вартість запуску космічних кораблів

IAI стверджує, що досягла цього за рахунок підвищення чутливості приймача та потужності передачі, що перевершують ті, що спостерігаються в інших системах РЕБ. Згідно з прес-релізом компанії, підвищена здатність його системних компонентів також збільшує діапазон виявлення Scorpius, який потім може протистояти загрозам.


Нова система радіоелектронної боротьби Scorpius
 

Системи Scorpius доступні у різних форматах, залежно від вимог. Наземна версія Scorpius-G – це мобільна система, яка встановлюється на транспортному засобі, яка може створювати електронний купол захисту на великій території. Версія для морського базування під назвою Scorpius-N може протистояти протикорабельним ракетам, бойовим безпілотникам, а також бортовим станціям радіолокації.

Схожі матеріали:
👁 512
Категорія: Технології
Теги: озброєння, зброя, електронна зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ